притисни ентер »

Проектот „МСУ – Скопје ремек-дела за сите“ избран oд Фондот за културно наследство на Хедли за ЈИЕ
Проектот „МСУ – Скопје ремек-дела за сите“ избран oд Фондот за културно наследство на Хедли за ЈИЕ

Проектот „МСУ – Скопје ремек-дела за сите“ избран oд Фондот за културно наследство на Хедли за ЈИЕ

Од вкупно 46 пријавени проекти, „МСУ- Скопје ремек-дела за сите” е единствен македонски проект, избран уште во првиот повик за грантови од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“ за 2024 година, преку „Балканската мрежа на музеи“ (BMN). Членовите на стручната евалуациска комисија едногласно заклучија дека МСУ- Скопје е еден од

МСУ ќе добие грант за проекти со инклузивни групи од фонд за културно наследство за Југоисточна Европа

МСУ ќе добие грант за проекти со инклузивни групи од фонд за културно наследство за Југоисточна Европа

Музејот на современа уметност (МСУ) во Скопје е избран да добие грант од Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа за 2024, преку Балканската мрежа на музеи (БМН). МСУ е единствен македонски проект кој е избран уште во првиот повик, на кој пристигнале 46 проекти. Според раководителката на проектот Бојана Јанева, кустос во Одделот

Проект на МСУ е единствениот од Македонија кој добил грант од „Фондот за културно наследство на Хедли за ЈИЕ“

Проект на МСУ е единствениот од Македонија кој добил грант од „Фондот за културно наследство на Хедли за ЈИЕ“

Членовите на стручната евалуациона комисија едногласно заклучија дека МСУ-Скопје е еден од водечките музеи во државата и затоа е од суштинско значење музејот да започне со трансформација во насока за подобра пристапност и инклузија. Во рамките на проектот вклучени се релевантни организации и стручни лица на национално и регионално ниво. Креиран е концепт

„МСУ- Скопје ремек дела за сите” е единствен македонски проект избран од Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа

„МСУ- Скопје ремек дела за сите” е единствен македонски проект избран од Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа

Од вкупно 46 пријавени проекти, „МСУ- Скопје ремек дела за сите” е единствен македонски проект, избран уште во првиот повик за грантови од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“ за 2024 година, преку „Балканската мрежа на музеи“ (BMN). Членовите на стручната евалуациона комисија едногласно заклучија дека МСУ- Скопје е еден од

Проектот на МСУ е единствениот од Македонија кој добил грант од „Фондот за културно наследство на Хедли за ЈУЕ“

Проектот на МСУ е единствениот од Македонија кој добил грант од „Фондот за културно наследство на Хедли за ЈУЕ“

Во рамките на проектот вклучени се релевантни организации и стручни лица на национално и регионално ниво. Креиран е концепт за спроведување најдобри практики во музеите, кои покажаа сериозни резултати за одржливост. Според раководителот на проектот Бојана Јанева, кустос во Одделот за едукација и музејско водење, најзначајно во реализацијата на овој

„МСУ – Скопје ремек дела за сите“ – единствен македонски проект избран од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“

„МСУ – Скопје ремек дела за сите“ – единствен македонски проект избран од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“

6 Од вкупно 46 пријавени проекти, „МСУ- Скопје ремек дела за сите” е единствен македонски проект, избран уште во првиот повик за грантови од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“ за 2024 година, преку „Балканската мрежа на музеи“ (BMN). Членовите на стручната евалуациона комисија едногласно заклучија дека МСУ- Скопје е еден

„МСУ- Скопје ремек дела за сите”, единствен македонски проект избран од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“

„МСУ- Скопје ремек дела за сите”, единствен македонски проект избран од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“

Од вкупно 46 пријавени проекти, „МСУ- Скопје ремек дела за сите” е единствен македонски проект, избран уште во првиот повик за грантови од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“ за 2024 година, преку „Балканската мрежа на музеи“ (BMN). Членовите на стручната евалуациона комисија едногласно заклучија дека МСУ- Скопје е еден од

„МСУ- Скопје ремек дела за сите” е единствен македонски проект, избран од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“

„МСУ- Скопје ремек дела за сите” е единствен македонски проект, избран од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“

Од вкупно 46 пријавени проекти, „МСУ- Скопје ремек дела за сите ” е единствен македонски проект, избран уште во првиот повик за грантови од „ Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа “ за 2024 година , преку „Балканската мрежа на музеи“ ( BMN) . Членовите на стручната евалуациона к омисија едногласно заклучија дека М СУ- Скопје

„МСУ – Скопје ремек дела за сите“, единствен македонски проект, избран Од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“

„МСУ – Скопје ремек дела за сите“, единствен македонски проект, избран Од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“

Од вкупно 46 пријавени проекти, „МСУ- Скопје ремек дела за сите” е единствен македонски проект, избран уште во првиотповик за грантови од „Фондот за културно наследство на Хедли за Југоисточна Европа“ за 2024 година, преку „Балканската мрежа на музеи“ (BMN). Членовите на стручната евалуациона комисија едногласно заклучија дека МСУ- Скопје е еден од