притисни ентер »

Една аномија и неброени агонии
Една аномија и неброени агонии

Една аномија и неброени агонии

Васко Шутаров Има и такви денови и ноќи во животот кога од болка зборот застанува во грло, а прстите не можат да испишат ниту еден, единствен збор. Во еден ист момент целокупната македонска јавност крикна од болка по насилно прекинатите животи на 14-годишната Вања и 74-годишниот Панче. И цела држава занеме во траор. Што да се каже, а да не се долее

Една анатомија и неброени агонии

Една анатомија и неброени агонии

Васко Шутаров Има и такви денови и ноќи во животот кога од болка зборот застанува во грло, а прстите не можат да испишат ниту еден, единствен збор. Во еден ист момент целокупната македонска јавност крикна од болка по насилно прекинатите животи на 14-годишната Вања и 74-годишниот Панче. И цела држава занеме во траор. Што да се каже, а да не се долее