притисни ентер »

Поднесени 134 приговори за заштита на избирачко право, 63 се прифатени
Поднесени 134 приговори за заштита на избирачко право, 63 се прифатени

Поднесени 134 приговори за заштита на избирачко право, 63 се прифатени

До 15 часот излезноста на гласачите е 31,80 отсто од добиени податоци од 69,86 отсто од избирачките места. На овие избирачки места гласале 403 715 гласачи. Според претседателот на ДИК, Александар Даштевски, ова е солиден процент на излезност на гласачите. До одржувањето на прес-конференцијата до ОИК се поднесени 134 приговори за заштита на избирачко

До ДИК пристигнале 48 приговори за кршење на избирачки права

До ДИК пристигнале 48 приговори за кршење на избирачки права

Гласањето тече добро во поголемиот дел од избирачките места, но на одредени места се појавиле проблеми, соопшти претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Како што информираше до ДИК стигнале вкупно 48 приговори. – Д о 12.30 часот до ДИК се стигнати 48 приговори за заштита на избирачки те права. Од нив 26 се прифатени, 4 се одбиени

Даштевски: До ДИК се стигнати 48 приговори

Даштевски: До ДИК се стигнати 48 приговори

Гласањето тече добро во поголемиот дел од избирачките места, но на одредени места се појавиле проблеми, соопшти претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски. Тој извести дека до ДИК стигнале вкупно 48 приговори. „ Од она што се појавило како проблем е дека до 12.30 до ДИК се стигнати 48 приговори за заштита на избирачки права

До пладне пристигнале 48 приговори до ДИК

До пладне пристигнале 48 приговори до ДИК

Излезноста до 13 часот на седмите локални избори е 26,76 проценти, соопшти Државната изборна комисија на последната прес конференција. Најголема излезност е забележана во Новаци, 43,77 проценти. а најслаба во Студеничани 11,39 проценти. Како што рече претседателот на ДИК Александар Даштевски, генерално гласањето се одвива добро. До пладне пристигнале

ДИК открива: Стигнале 134 приговори, познато е колку се прифатени, а колку одбиени

ДИК открива: Стигнале 134 приговори, познато е колку се прифатени, а колку одбиени

До ДИК стигнале 134 приговори. Од нив 63 се прифатени, 10 се одбиени, за останатите се' уште не е одлучено. „Она е тоа, кое досега беше дупло помалку“ – истакна претседателот на ДИК, Александар Даштевски.

Даштевски: До ДИК се стигнати 48 приговори

Даштевски: До ДИК се стигнати 48 приговори

Гласањето тече добро во поголемиот дел од избирачките места, но на одредени места се појавиле проблеми, соопшти претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски. Тој извести дека до ДИК стигнале вкупно 48 приговори. „ Од она што се појавило како проблем е дека до 12.30 до ДИК се стигнати 48 приговори за заштита на избирачки права

Даштевски: До ДИК се стигнати 48 приговори

Даштевски: До ДИК се стигнати 48 приговори

Гласањето тече добро во поголемиот дел од избирачките места, но на одредени места се појавиле проблеми, соопшти претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски. Тој извести дека до ДИК стигнале вкупно 48 приговори. „ Од она што се појавило како проблем е дека до 12.30 до ДИК се стигнати 48 приговори за заштита на избирачки права

Даштевски: До ДИК се стигнати 48 приговори

Даштевски: До ДИК се стигнати 48 приговори

Гласањето тече добро во поголемиот дел од избирачките места, но на одредени места се појавиле проблеми, соопшти претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски. Тој извести дека до ДИК стигнале вкупно 48 приговори. – Од она што се појавило како проблем е дека до 12.30 до ДИК се стигнати 48 приговори за заштита на избирачки права

48 приговори стигнале до ДИК, 26 се прифатени

48 приговори стигнале до ДИК, 26 се прифатени

Гласањето тече добро во поголемиот дел од избирачките места, но на одредени места се појавиле проблеми, соопшти претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски. Тој извести дека до ДИК стигнале вкупно 48 приговори. „Од она што се појавило како проблем е дека до 12.30 до ДИК се стигнати 48 приговори за заштита на избирачки права