притисни ентер »

Паланечко биено сирење на саем во Италија
Паланечко биено сирење на саем во Италија

Паланечко биено сирење на саем во Италија

„Најважното за мене, но и за сите нас е што биеното сирење е веќе наш препознатлив производ, нешто преку што не препознаваат, а некои производители на најголемиот саем за сирење, во Бра, пројавија желба да пробаат да го направат во своите земји“, вели производителот Мартин Трајковски кој го претстави биеното сирење во Бра, Италија Снешка и Мартин Трајковски

Животот на село не е бајка, ама избравме да се будиме со поглед на планината

Животот на село не е бајка, ама избравме да се будиме со поглед на планината

Наместо за викенд да одиме на планина, сега на мајтап велиме дека на викенд одиме во Скопје, се шегуваат Мартин и Снешка Трајковски кои со ќерката и синот веќе 10 години живеат во кривопаланечкото село Петралица, произведуваат мед и сирење и се обидуваат да останат нормални во ова ненормално време „Ние сме скопски деца, пораснати во Скопје, просто