притисни ентер »

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит
На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

По средбата со британскиот премиер Борис Џонсон ирскиот премиер Лео Варадкар изјави дека постои можност двете страни да постогнат спогодба до крајот на октомври, пренесе Гардијан. Варадкар и Џонсон се  сретнаа да видат дали можат да постигнат напредок во британските преговори со Европската Унија за британското напуштање на Унијата, пренесуваат агенциите

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

По средбата со британскиот премиер Борис Џонсон ирскиот премиер Лео Варадкар изјави дека постои можност двете страни да постигнат спогодба до крајот на октомври, пренесе Гардијан. Варадкар и Џонсон се сретнаа да видат дали можат да постигнат напредок во британските преговори со Европската Унија за британското напуштање на Унијата, пренесуваат агенциите

„Гардијан“: На повидок компромис меѓу В. Британија и Ирска за Брегзит

„Гардијан“: На повидок компромис меѓу В. Британија и Ирска за Брегзит

По средбата меѓу британскиот премиер Борис Џонсон и неговиот ирски колега Лео Варадкар постои можност за спогодба до крајот на октомври, пренесе „Гардијан“. Џонсон се сретна со ирскиот колега во последен обид за заживување на британскиот предлог за Брегзит, за кој ЕУ кажа дека е далеку помалку од потребното за договорно заминување на Велика Британија,

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

Џонсон се сретна со ирскиот колега во последен обид за заживување на британскиот предлог за Брегзит, за кој ЕУ кажа дека е далеку помалку од тоа што е потребно за договорено заминување  на Велика Британија, особено за прашањето на ирската граница, пренесоа денеска британските медиуми. По средбата со британскиот премиер Борис Џонсон ирскиот премиер

Меркел: Заедно со другите членки на ЕУ се бориме за брегзит со договор

Меркел: Заедно со другите членки на ЕУ се бориме за брегзит со договор

Германската канцеларка Ангела Меркел порача дека Германија заедно со останатите членки на ЕУ ќе протдолжи да се обидува да се избори за брегзит со договор. „Сите останати 27 земји членки на Европската унија до последниот ден ќе се борат за тоа Велика Британија да не излезе нерегулирано од ЕУ“ изјави Меркел од Нирнберг. Таа нагласи дека во случај на

Британија ја напушта ЕУ на 31 октомври

Британија ја напушта ЕУ на 31 октомври

Договор за Брегзит е можен до 31 октомври, изјави ирскиот премиер Лео Варадкар, после денешната средба со британскиот премиер Борис Џонсон во Лондон. „Имавме добар и конструктивен состанок, многу позитивен, состанок кој многу ветува“, рече Варадкар и додаде дека гледа пат по кој ќе се дојде до спогодба следната недела. „Можно е да постигнеме спогода,

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

По средбата со британскиот премиер Борис Џонсон ирскиот премиер Лео Варадкар изјави дека постои можност двете страни да постогнат спогодба до крајот на октомври, пренесе Гардијан. Варадкар и Џонсон се  сретнаа да видат дали можат да постигнат напредок во британските преговори со Европската Унија за британското напуштање на Унијата, пренесуваат агенциите

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

По средбата со британскиот премиер Борис Џонсон ирскиот премиер Лео Варадкар изјави дека постои можност двете страни да постогнат спогодба до крајот на октомври, пренесе Гардијан. Варадкар и Џонсон се сретнаа да видат дали можат да постигнат напредок во британските преговори со Европската Унија за британското напуштање на Унијата, пренесуваат агенциите

На повидок компромис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

На повидок компромис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

По средбата со британскиот премиер Борис Џонсон ирскиот премиер Лео Варадкар изјави дека постои можност двете страни да постогнат спогодба до крајот на октомври, пренесе Гардијан. Варадкар и Џонсон се сретнаа да видат дали можат да постигнат напредок во британските преговори со Европската Унија за британското напуштање на Унијата, пренесуваат агенциите

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

На повидок компримис меѓу Велика Британија и Ирска околу Брегзит

По средбата со британскиот премиер Борис Џонсон ирскиот премиер Лео Варадкар изјави дека постои можност двете страни да постогнат спогодба до крајот на октомври, пренесе Гардијан. Варадкар и Џонсон се  сретнаа да видат дали можат да постигнат напредок во британските преговори со Европската Унија за британското напуштање на Унијата, пренесуваат агенциите