притисни ентер »

Ротич со нов рекорд победи во Париз, кај жените доминираа атлетичарките од Етиопија
Ротич со нов рекорд победи во Париз, кај жените доминираа атлетичарките од Етиопија

Ротич со нов рекорд победи во Париз, кај жените доминираа атлетичарките од Етиопија

Елиша Ротич од Кенија во машка и Тигист Мемује од Етиопија во женска конкуренција победија на маратонот во Париз. Ротич победи со нов рекорд на митингот. Патеката ја истрча за 2:04.21 часа и за 44 секнди го подобри рекордот на сонародникот Кенениса Бекеле од пред седум години. Второто место му припадна на Хаилемаријама Кирос од Етиопија, додека трет

Кениецот Ротич и Етиопјанката Мемује победници на Парискиот маратон

Кениецот Ротич и Етиопјанката Мемује победници на Парискиот маратон

Кениецот Елиша Ротич победи на Парискиот маратон денеска во машка, додека во женска конкуренција триумфираше Тигист Мемује од Етиопија. Ротич со време 2:04:21 постави рекорд на митингот, соборувајќи го седум години стариот рекорд на сонародникот Кенениса Бекеле (2:05:04). Во женска конкуренција Мемује мина прва низ целта со време 2:26:12, само три

Кениецот Ротич со нов рекорд е победник на маратонот во Париз!

Кениецот Ротич со нов рекорд е победник на маратонот во Париз!

Кениецот Елиша Ротич е победник на маратонот во Париз, кој што се одржа во утринските часови низ улиците на глабниот град на Франција. 31- годишниот Ротич притоа и постави нов рекорд на трката, кој сега изнесува на дистанца од 42 километри и 195 метри, точно 2:04.21 часа. Втор на овој маратон заврши Хајлемарам Кирос од Етиопија, а третопласиран беше

Ротич со нов рекорд победи во Париз, кај жените доминираа атлетичарките од Етиопија

Ротич со нов рекорд победи во Париз, кај жените доминираа атлетичарките од Етиопија

Елиша Ротич од Кенија во машка и Тигист Мемује од Етиопија во женска конкуренција победија на маратонот во Париз. Ротич победи со нов рекорд на митингот. Патеката ја истрча за 2:04.21 часа и за 44 секнди го подобри рекордот на сонародникот Кенениса Бекеле од пред седум години. Второто место му припадна на Хаилемаријама Кирос од Етиопија, додека трет

Соборен рекордот на парискиот маратон

Соборен рекордот на парискиот маратон

Кениецот Елиша Ротич победи во Парискиот маратон во неделата, додека Тигист Мемује (Етиопија) славеше во женска конкуренција. Ротич постави рекорд со време 2:04:21 и го собори рекордот стар седум години на Кениецот Кенениса Бекеле (2:05:04). Втори беше Етиопјанецот Хајлемармама Кирос, а трет беше уште еден Кениец – Хилари Кипсамбу. Кај жените, Мемује

Ротич со нов рекорд победи во Париз, кај жените доминираа атлетичарките од Етиопија

Ротич со нов рекорд победи во Париз, кај жените доминираа атлетичарките од Етиопија

Елиша Ротич од Кенија во машка и Тигист Мемује од Етиопија во женска конкуренција победија на маратонот во Париз. Ротич победи со нов рекорд на митингот. Патеката ја истрча за 2:04.21 часа и за 44 секнди го подобри рекордот на сонародникот Кенениса Бекеле од пред седум години. Второто место му припадна на Хаилемаријама Кирос од Етиопија, додека трет

Кениецот Ротич и Етиопјанката Мемује победници на маратонот во Париз

Кениецот Ротич и Етиопјанката Мемује победници на маратонот во Париз

Кениецот Елиша Ротич победи на Парискиот маратон денеска во машка, додека во женска конкуренција триумфираше Тигист Мемује од Етиопија. Ротич со време 2:04:21 постави рекорд на митингот, соборувајќи го седум години стариот рекорд на сонародникот Кенениса Бекеле (2:05:04). Во женска конкуренција Мемује мина прва низ целта со време 2:26:12, само три

Ротич со нов рекорд победи во Париз, кај жените доминираа атлетичарките од Етиопија

Ротич со нов рекорд победи во Париз, кај жените доминираа атлетичарките од Етиопија

Елиша Ротич од Кенија во машка и Тигист Мемује од Етиопија во женска конкуренција победија на маратонот во Париз. Ротич победи со нов рекорд на митингот. Патеката ја истрча за 2:04.21 часа и за 44 секнди го подобри рекордот на сонародникот Кенениса Бекеле од пред седум години. Второто место му припадна на Хаилемаријама Кирос од Етиопија, додека трет