притисни ентер »

Во Собранието изгласан ребалансот на буџетот за 2019-та година
Во Собранието изгласан ребалансот на буџетот за 2019-та година

Во Собранието изгласан ребалансот на буџетот за 2019-та година

Со ребалансот , според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе пари кај граѓаните и силна финансиска поддршка за бизнисот за отворање нови работни места и исплата на повисоки плати. Вкупните приходи со ребалансот се планирани на ниво од 210,5 милијарди денари,

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Со ребалансот , според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе пари кај граѓаните и силна финансиска поддршка за бизнисот за отворање нови работни места и исплата на повисоки плати. Вкупните приходи со ребалансот се планирани на ниво од 210,5 милијарди денари,

Пратениците го донесоа ребалансот на Буџетот

Пратениците го донесоа ребалансот на Буџетот

Вкупните приходи со ребалансот се планирани на ниво од 210,5 милијарди денари, вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари, а дефицитот останува непроменет и е позициониран во износ од 17,7 милијарди денари. Со ребалансот има намалување на приходната и расходната страна за 0,5 отсто. Се задржува буџетскиот дефицит на 2,7 отсто,

Со 56 гласа „за“ изгласан ребалансот на Буџетот за 2019 година

Со 56 гласа „за“ изгласан ребалансот на Буџетот за 2019 година

Со ребалансот има 90 милиони денари за АНБ. Пратениците со 56 гласови „за” го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година, со кој според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе пари кај граѓаните и силна финансиска поддршка за бизнисот за отворање

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Пратениците денеска со 56 гласови „за“ го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година, со кој според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе пари кај граѓаните и силна финансиска поддршка за бизнисот за отворање нови работни места и исплата на повисоки

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Пратениците денеска со 56 гласови „за" го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година. Со ребалансот , според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе пари кај граѓаните и силна финансиска поддршка за бизнисот за отворање нови работни места и исплата

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Пратениците денеска со 56 гласови „за“ го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година, со кој според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе пари кај граѓаните и силна финансиска поддршка за бизнисот за отворање нови работни места и исплата на повисоки

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Пратениците денеска со 56 гласови „за“ го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година, со кој според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе пари кај граѓаните и силна финансиска поддршка за бизнисот за отворање нови работни места и исплата на повисоки

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година Пратениците денеска со 56 гласови „за” го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година. Со ребалансот , според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе пари кај граѓаните и силна финансиска поддршка за

Донесен ребалансот на Буџетот: Има намалување на приходната и расходната страна за 0,5%

Донесен ребалансот на Буџетот: Има намалување на приходната и расходната страна за 0,5%

Пратениците денеска со 56 гласови „за” го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година. Со ребалансот , според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе пари кај граѓаните и силна финансиска поддршка за бизнисот за отворање нови работни места и исплата