притисни ентер »

Пожар на отворен простор кај с. Пепелиште што се проширува кон планината Серта  ,има барање за асистенција од хеликоптер
Пожар на отворен простор кај с. Пепелиште што се проширува кон планината Серта  ,има барање за асистенција од хеликоптер

Пожар на отворен простор кај с. Пепелиште што се проширува кон планината Серта ,има барање за асистенција од хеликоптер

Регионалниот ЦУК Велес информира дека има пожар на отворен простор кај с. Пепелиште, каде што во почетокот гореле сува трева и нискостеблеста шума. Но, според последните информации од терен, пожарот се проширува кон планината Серта. На терен се присутни екипа од територијалната противпожарна единица (ТППЕ) Неготино со 8 пожарникари и 2 ПП возила и

ЦУК : Два активни пожари во Велес, гори сува трева и шума

ЦУК : Два активни пожари во Велес, гори сува трева и шума

Активен пожарот меѓу селата Караслари и Црквино над месноста Венуле. Во ппределот гори сува трева и шума информира центарот за управување со кризи од каде додаваат и дека во негово гасење побарана е и воздушна поддршка од страна на општина Велес. Според информациите на терен интервенираат четворица пожарникари со едно противпожарно возило, а известени

Два пожари на територијата на Велес

Два пожари на територијата на Велес

Во моментов има активни два пожари на територијата на Општина Велес. Првиот е активен од 09.07.2024 од 16.30 часот помеѓу селата Отиштино и Оризари каде гори сува трева и трње на голема површина. Гаснат четворица пожарникари со едно противпожарно возило. Вториот пожар е активен од утрово од 01.15 часот и е помеѓу селата Караслари и Црквино – над месноста

Два пожари на територијата на Велес

Два пожари на територијата на Велес

Во моментов има активни два пожари на територијата на Општина Велес. Првиот е активен од 09.07.2024 од 16.30 часот помеѓу селата Отиштино и Оризари каде гори сува трева и трње на голема површина. Гаснат четворица пожарникари со едно противпожарно возило. Вториот пожар е активен од утрово од 01.15 часот и е помеѓу селата Караслари и Црквино – над месноста

Два активни пожари на територија на Велес

Два активни пожари на територија на Велес

Центарот за управување со кризи информира дека на територија на општина Велес активен е уште еден пожар меѓу селата Караслари и Црквино над месноста викана Венуле каде гори сува трева и шума. Интервенираат четворица пожарникари со едно противпожарно возило, а известени се и од Јавното претпријатие „Македонски шуми ШС Бабуна“. Како што стои во информацијата

Голем пожар во велешко, побарана интервенција на хеликоптери

Голем пожар во велешко, побарана интервенција на хеликоптери

Во моментов има активни два пожари на територијата на Општина Велес. Првиот е активен од 09.07.2024 од 16.30 часот помеѓу селата Отиштино и Оризари каде гори сува трева и трње на голема површина. Гаснат 4 пожарникари со 1 ПП возило. Вториот пожар е активен од 10.07.2024 од 01.15 часот и е помеѓу селата Караслари и Црквино – над месноста викана Венуле

Вработени во Македонски шуми не го гаснат пожарот во Велес:  Немале гориво за возилата и не биле осигурани

Вработени во Македонски шуми не го гаснат пожарот во Велес: Немале гориво за возилата и не биле осигурани

Во моментов има активни два пожари на територијата на Општина Велес. Првиот е активен од 09.07.2024 од 16.30 часот помеѓу селата Отиштино и Оризари каде гори сува трева и трње на голема површина. Гаснат 4 пожарникари со 1 ПП возило. Вториот пожар е активен од 10.07.2024 од 01.15 часот и е помеѓу селата Караслари и Црквино – над месноста викана Венуле

Два пожари на територијата на Велес

Два пожари на територијата на Велес

Во моментов има активни два пожари на територијата на Општина Велес. Првиот е активен од 09.07.2024 од 16.30 часот помеѓу селата Отиштино и Оризари каде гори сува трева и трње на голема површина. Гаснат четворица пожарникари со едно противпожарно возило. Вториот пожар е активен од утрово од 01.15 часот и е помеѓу селата Караслари и Црквино – над месноста

Активен пожар во велешко, пожарникарите на терен

Активен пожар во велешко, пожарникарите на терен

Активен пожар од 10.07.2024 од 01.15 часот помеѓу селата Караслари и Црквино – над месноста викана Венуле. На овој пожар покрај сува трева гори и шума. На лице место гаснат 4 пожарникари со 1 ПП возило од ТППЕ Велес. Исто така за овој пожар се известени ЈП Македонски Шуми ШС Бабуна – Велес, но бидејќи вработените не биле осигурани, немале гориво за

Вработени во Македонски шуми не го гаснат пожарот во Велес: Немале гориво за возилата и не биле осигурани

Вработени во Македонски шуми не го гаснат пожарот во Велес: Немале гориво за возилата и не биле осигурани

Во моментов има активни два пожари на територијата на Општина Велес. Првиот е активен од 09.07.2024 од 16.30 часот помеѓу селата Отиштино и Оризари каде гори сува трева и трње на голема површина. Гаснат 4 пожарникари со 1 ПП возило. Вториот пожар е активен од 10.07.2024 од 01.15 часот и е помеѓу селата Караслари и Црквино – над месноста викана Венуле