притисни ентер »

Сагосен си игра топло – ладно со Кил и Колштад
Сагосен си игра топло – ладно со Кил и Колштад

Сагосен си игра топло – ладно со Кил и Колштад

Норвешкиот ракометен интернационалец Сандер Сагосен, се уште ги држи во неизвесност германскиот гигант Кил и неговиот матичен клуб Колшта Хендбол, кој сака да изгради меѓународно конкурентен тим со финансиски силен партнер. Наводно, буџетот на норвешкиот тим во наредните две години ќе биде седум милиони евра. Токму затоа Сагосен се уште им нема одоговрено

Ѕвезда до ѕвезда: Каков ќе биде „дрим-тимот“ на новиот проект од Норвешка?

Ѕвезда до ѕвезда: Каков ќе биде „дрим-тимот“ на новиот проект од Норвешка?

Ѕвезда до ѕвезда: Каков ќе биде „дрим-тимот“ на новиот проект од Норвешка? На големо се најавува дека во Норвешка се создава ракометен „дрим-тим“. Екипата на Колштад се подготвува за големи вложувања и е спремна да носи големи ракометни имиња. Едно од нив е 26-годишниот Сагосен, кој во моментов е член на бундеслигашот Кил. Во него се гледа лидер на

Ѕвезда до ѕвезда: Каков ќе биде „дрим-тимот“ на новиот проект од Норвешка?

Ѕвезда до ѕвезда: Каков ќе биде „дрим-тимот“ на новиот проект од Норвешка?

На големо се најавува дека во Норвешка се создава ракометен „дрим-тим“. Екипата на Колштад се подготвува за големи вложувања и е спремна да носи големи ракометни имиња. Едно од нив е 26-годишниот Сагосен, кој во моментов е член на бундеслигашот Кил. Во него се гледа лидер на колективот кој според најавите ќе игра сериозна улога во ракометна Европа

Сагосен: Не знам, ништо не сум решил

Сагосен: Не знам, ништо не сум решил

Колстад е сериозен во обидот да формира претежно скандинавски дрим тим, но со норвешки регистарски таблички. Сумата што овој клуб ја има предвидено како буџет по две сезони, надминува 7 милиони евра и тоа го става во Топ 10 клубовите во Европа. Колстад е матичниот клуб на Сандер Сагосен, таму работи и неговиот татко и околу овој норвешки играч се врти