притисни ентер »

Од денеска во Европа почнува еднонеделен Plastic Attack
Од денеска во Европа почнува еднонеделен Plastic Attack

Од денеска во Европа почнува еднонеделен Plastic Attack

Десетина француски здруженија ги повикуваат граѓаните на Европа, во периодот од 24.мај до 1.јуни да тргнат заедно во борба против прекумерното производство и користење на пластика и тоа преку организирана акција на бојкот на одредени производи и производители, акции на чистење, како и учество на протести. Придружете се! Првиот ‘Plastic Attack’ се одржа

Од денеска во Европа почнува еднонеделен Plastic Attack

Од денеска во Европа почнува еднонеделен Plastic Attack

Десетина француски здруженија ги повикуваат граѓаните на Европа, во периодот од 24.мај до 1.јуни да тргнат заедно во борба против прекумерното производство и користење на пластика и тоа преку организирана акција на бојкот на одредени производи и производители, акции на чистење, како и учество на протести. Првиот ‘Plastic Attack’ се одржа минатата година