притисни ентер »

Daimler го намалува производството во Германија и ја сопира работата во фабриката во Унгарија
Daimler го намалува производството во Германија и ја сопира работата во фабриката во Унгарија

Daimler го намалува производството во Германија и ја сопира работата во фабриката во Унгарија

Германската автомобилска групација Daimler AG објави дека го ограничава производството на својата премиум марка автомобили Mercedes-Benz во три фабрика во Германија и привремено го сопира производството во фабриката во Унгарија заради недостиг на полупроводници, објавува Automotive News Europe. Производителот на автомобили вовел краткорочна работа

Годинава ќе се произведат четири милиони возила помалку заради недостигот од полупроводници

Годинава ќе се произведат четири милиони возила помалку заради недостигот од полупроводници

Новата фабрика на Bosch во Дрезден е обид на Европјаните да го зголемат производството на полупроводници на свој терен. Производство на полупроводници во новата фабрика на Bosch во Дрезден. Додека некои производители меѓу кои и BMW, се сериозно погодени од недостатокот на полупроводници, Toyota, на пример, релативно лесно ја пребродува кризата поради