притисни ентер »

МАКЕДОНИЈА ЈА ИМА НАЈГОЛЕМАТА ТАЈНА: Светскит научници и НАСА тврдат дека Македонија ја крие тајната за бесплатна енергија
МАКЕДОНИЈА ЈА ИМА НАЈГОЛЕМАТА ТАЈНА: Светскит научници и НАСА тврдат дека Македонија ја крие тајната за бесплатна енергија

МАКЕДОНИЈА ЈА ИМА НАЈГОЛЕМАТА ТАЈНА: Светскит научници и НАСА тврдат дека Македонија ја крие тајната за бесплатна енергија

ИЗВОР Скопје24 | мај 25, 2019 Алшар е рудник на планината Кожуф во кој за првпат е откриен талиумовиот минерал лорандит. Денешното име на рудникот е кратенка од првите букви на имињата на луѓето што управувале со него во првата половина на 20-от век: Алатини, француско банкарско семејство и Шарто, рударскиот инженер. Во 1986-тата година, тогашната