притисни ентер »

Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија
Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Почнувајќи од 27 мај, Русија целосно ја укинува забраната за увоз на коскесто овошје од нашата земја, соопшти Министерството за земјоделство. Конкретно, од понеделник од Република Северна Македонија во Руската Федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини. Увозот на праски и нектарини е одобрен со гаранции од

Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Почнувајќи од 27 мај, Русија целосно ја укинува забраната за увоз на коскесто овошје од нашата земја, соопшти Министерството за земјоделство. Конкретно, од понеделник од Република Северна Македонија во Руската Федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини. Увозот на праски и нектарини е одобрен со гаранции од

Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Почнувајќи од 27 мај, Русија целосно ја укинува забраната за увоз на коскесто овошје од нашата земја, соопшти Министерството за земјоделство. Конкретно, од понеделник од Република Северна Македонија во Руската Федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини. Увозот на праски и нектарини е одобрен со гаранции од

Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Почнувајќи од 27 мај, Русија целосно ја укинува забраната за увоз на коскесто овошје од нашата земја, соопшти Министерството за земјоделство. Конкретно, од понеделник од Република Северна Македонија во Руската Федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини. Увозот на праски и нектарини е одобрен со гаранции од

Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Русија ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Почнувајќи од 27 мај, Русија целосно ја укинува забраната за увоз на коскесто овошје од нашата земја, соопшти Министерството за земјоделство. Конкретно, од понеделник од Република Северна Македонија во Руската Федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини. Увозот на праски и нектарини е одобрен со гаранции од

Се укинува забраната за извоз на коскесто овошје во Русија

Се укинува забраната за извоз на коскесто овошје во Русија

Конкретно, од понеделник од Република Северна Македонија во Руската Федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини, соопшти МИнистерството за земјоделство. Увозот на праски и нектарини во Русија  е одобрен, со гаранции од македонските надлежните фитосанитарни служби, дека истите потекнуваат од подрачја во кои е

Берите цреши за Русите

Берите цреши за Русите

Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор на Руската федерација од понеделник целосно ја укинува забраната за увоз на коскесто овошје. Конкретно, од понеделник од нашата држава во Руската Федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини, соопшти денеска Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство

Се укинува забраната за увоз на коскесто овошје од државава во Русија

Се укинува забраната за увоз на коскесто овошје од државава во Русија

Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор на Руската федерација од понеделник целосно ја укинува забраната за увоз на коскесто овошје. Конкретно, од понеделник од нашата држава во Руската федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини, соопшти денеска Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство

Руската федерација ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Руската федерација ја укина забраната за увоз на коскесто овошје од Македонија

Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор на Руската федерација од понеделник целосно ја укинува забраната за увоз на коскесто овошје. Конкретно, од понеделник од нашата држава во Руската Федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини, соопшти денеска Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство

Русија ја укина забраната за увоз на овошје од Македонија

Русија ја укина забраната за увоз на овошје од Македонија

Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор на Руската федерација од понеделник целосно ја укинува забраната за увоз на коскесто овошје. Конкретно, од понеделник од нашата држава во Руската Федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини, соопшти денеска Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство