притисни ентер »

Забраната за стари дизели во Штутгарт покажува ефекти
Забраната за стари дизели во Штутгарт покажува ефекти

Забраната за стари дизели во Штутгарт покажува ефекти

Во германскиот град Штутгарт се подобрил квалитетот на воздухот, откако беа воведени забрани за сообраќај за стари возила со дизел мотор. Мерните станици покажуваат дека загаденоста со азотни оксиди е смалена од 71 на 59 микрограми. Овие штетни материи воопшто не се регистираат кај нас. Германскиот министер за сообраќај Винфрид Херман ја потврди ефикасноста