притисни ентер »

Кинезите се пофалија со автомобил со најмал отпор на воздух
Кинезите се пофалија со автомобил со најмал отпор на воздух

Кинезите се пофалија со автомобил со најмал отпор на воздух

Коефициентот на отпор на воздух е важна категорија, посебно во категоријата електрични автомобили. Сега кинески „Chery“ го претстави експерименталниот автомобил „Aero“, кој, искрено, изгледа како производен модел. Инспириран од туна, тврдат дизајнерите, постигнува најдобар коефициент на отпор на воздухот од само 0,168 cd. До конечниот производ имало

📽 Кинезите се пофалија со автомобилот со најмал воздушен отпор

📽 Кинезите се пофалија со автомобилот со најмал воздушен отпор

15 Коефициентот на отпор на воздухот е важна категорија, особено во категоријата на електрични автомобили. Сега кинеската Chery го претстави експерименталниот автомобил Aero кој, искрено, изгледа како сериски модел. Инспириран од туната, според дизајнерите, го постигнува најдобриот коефициент на отпор од само 0,168 cd. До финалниот производ имало околу