притисни ентер »

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија
Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. -Во таков случај

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. – Во таков случај

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. - Во таков случај

ЦУК со предупредување за опасност од змии

ЦУК со предупредување за опасност од змии

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. – Во таков случај

ЦУК со совети за внимателност и заштита од змии

ЦУК со совети за внимателност и заштита од змии

Од ЦУК велат дека граѓаните, доколку се каснати од змија, по укажаната прва самопомош корисно е да се јават на единствениот телефонски број за итни случаи 112 од каде ќе бидат поврзани од итната медицинска служба и ќе добијат совет за понатамошен третман Од Центарот за управување со кризи (ЦУК) упатуваат апел да се внимава при прошетки во природа поради

ЦУК советува што да се прави ако ве касне змија

ЦУК советува што да се прави ако ве касне змија

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. – Во таков случај

Змии во населени места – Што да прават граѓаните ако наидат или бидат каснати од змија совети од ЦУК

Змии во населени места – Што да прават граѓаните ако наидат или бидат каснати од змија совети од ЦУК

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. ”Во таков случај