притисни ентер »

Андријана, Наде, Дани и Ламбе ќе пеат песни од Кире Костов на „Бела ноќ“ во Скопје
Андријана, Наде, Дани и Ламбе ќе пеат песни од Кире Костов на „Бела ноќ“ во Скопје

Андријана, Наде, Дани и Ламбе ќе пеат песни од Кире Костов на „Бела ноќ“ во Скопје

Традиционалната културна манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите ќе имаат можност да уживаат во музички концерти, изложби, проекции, поетски читања и перформанси на десетици локации низ градот. Централната манифестација ќе се одржи пред „Порта Македонија“ каде скопјани ќе уживаат

Бела ноќ по 19 пат

Бела ноќ по 19 пат

Традиционалната културна манифестација „Бела ноќ" ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите ќе имаат можност да уживаат во музички концерти, изложби, проекции, поетски читања и перформанси на десетици локации низ градот. Централната манифестација ќе се одржи пред „Порта Македонија" каде скопјани ќе уживаат

Богата „Бела ноќ“ оваа сабота на повеќе локации во Скопје

Богата „Бела ноќ“ оваа сабота на повеќе локации во Скопје

Традиционалната културна манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите ќе имаат можност да уживаат во музички концерти, изложби, проекции, поетски читања и перформанси на десетици локации низ градот. Централната манифестација ќе се одржи пред „Порта Македонија“ каде скопјани ќе уживаат

Концерт во чест на Кире Костов пред „Порта Македонија“ в сабота на „Бела ноќ“

Концерт во чест на Кире Костов пред „Порта Македонија“ в сабота на „Бела ноќ“

Традиционалната културна манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите ќе имаат можност да уживаат во музички концерти, изложби, проекции, поетски читања и перформанси на десетици локации низ градот. Централната манифестација ќе се одржи пред „Порта Македонија“ каде скопјани ќе уживаат

Скопје во сабота ќе пулсира во ритамот на културата – 19-та „Бела ноќ”

Скопје во сабота ќе пулсира во ритамот на културата – 19-та „Бела ноќ”

Традиционалната културна манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите ќе имаат можност да уживаат во музички концерти, изложби, проекции, поетски читања и перформанси на десетици локации низ градот. Централната манифестација ќе се одржи пред „Порта Македонија“ каде скопјани ќе уживаат

„Бела ноќ” на 30. септември во Скопје, цела програма и распоред

„Бела ноќ” на 30. септември во Скопје, цела програма и распоред

Традиционалната културна манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите ќе имаат можност да уживаат во музички концерти, изложби, проекции, поетски читања и перформанси на десетици локации низ градот. Централната манифестација ќе се одржи пред „Порта Македонија“ каде скопјани ќе уживаат

Десетици настани на 19-та „Бела ноќ”!

Десетици настани на 19-та „Бела ноќ”!

Традиционалната културна манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите ќе имаат можност да уживаат во музички концерти, изложби, проекции, поетски читања и перформанси на десетици локации низ градот. Централната манифестација ќе се одржи пред „Порта Македонија“ каде скопјани ќе уживаат

Десетици настани на 19-та „Бела ноќ”!

Десетици настани на 19-та „Бела ноќ”!

Традиционалната културна манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите ќе имаат можност да уживаат во музички концерти, изложби, проекции, поетски читања и перформанси на десетици локации низ градот. Централната манифестација ќе се одржи пред „Порта Македонија“ каде скопјани ќе уживаат

„Бела ноќ“ на 30 септември на повеќе локации низ Скопје

„Бела ноќ“ на 30 септември на повеќе локации низ Скопје

Традиционалната културна манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи во сабота (30 септември) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите ќе имаат можност да уживаат во музички концерти, изложби, проекции, поетски читања и перформанси на десетици локации низ градот. „Октомвриски музички поход“ ќе го имаат своето првенствено издание на „Школка“ во

Манифестација „Бела ноќ“ со богата културна програма на повеќе локации во Скопје

Манифестација „Бела ноќ“ со богата културна програма на повеќе локации во Скопје

Манифестација „Бела ноќ“ традиционално ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите имаат можност да уживаат во изложби, проекции, поетски читања, перформанси, работилници. Централната манифестација ќе се одржи пред „Порта Македонија“ каде скопјани ќе уживаат во композициите од маестро Кире Костов, кои ќе