притисни ентер »

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” денес премиерно во Охрид
„Господ постои, името ѝ е Петрунија” денес премиерно во Охрид

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” денес премиерно во Охрид

Охрид, 25. мај 2019 (ОХРИДПРЕС) – Вечерва ќе се одржи охридската премиера на филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска. Овој филм беше единствен наш претставник во официјалната конкуренција на Берлинскиот филмски фестивал, учествуваше и на други фестивали, а освои и неколку награди. Доби две престижни награди на Ecumenical

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” денес премиерно во Охрид

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” денес премиерно во Охрид

Охрид, 25. мај 2019 (ОХРИДПРЕС) – Вечерва ќе се одржи охридската премиера на филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска. Овој филм беше единствен наш претставник во официјалната конкуренција на Берлинскиот филмски фестивал, учествуваше и на други фестивали, а освои и неколку награди. Доби две престижни награди на Ecumenical

Петрунија го виде Делчево, ама делчевчани наместо Петрунија гледаа турски серии

Петрунија го виде Делчево, ама делчевчани наместо Петрунија гледаа турски серии

Македонскиот филм „Господ постои, името и е Петрунија“ на режисерката теона Митевска по успехот на повеќе фестивали во Европа се прикажува и нив градовите во Македонија. Но, којзнае по кој пат ние дома придаваме помало значење на нашите уметници отколку во странство. Деновиве на социјалните мрежи се појави информација дека мкошне слаба била посетеноста

Петрунија го виде Делчево, ама делчевчани наместо Петрунија гледаа турски серии

Петрунија го виде Делчево, ама делчевчани наместо Петрунија гледаа турски серии

Македонскиот филм „Господ постои, името и е Петрунија“ на режисерката теона Митевска по успехот на повеќе фестивали во Европа се прикажува и нив градовите во Македонија. Но, којзнае по кој пат ние дома придаваме помало значење на нашите уметници отколку во странство. Деновиве на социјалните мрежи се појави информација дека мкошне слаба била посетеноста

Петрунија го виде Делчево, ама делчевчани наместо Петрунија гледаа турски серии

Петрунија го виде Делчево, ама делчевчани наместо Петрунија гледаа турски серии

Македонскиот филм „Господ постои, името и е Петрунија“ на режисерката теона Митевска по успехот на повеќе фестивали во Европа се прикажува и нив градовите во Македонија. Но, којзнае по кој пат ние дома придаваме помало значење на нашите уметници отколку во странство. Деновиве на социјалните мрежи се појави информација дека мкошне слаба била посетеноста