притисни ентер »

САД на Турција ѝ нудат Ф-16 во замена за вложеното во авионите Ф-35
САД на Турција ѝ нудат Ф-16 во замена за вложеното во авионите Ф-35

САД на Турција ѝ нудат Ф-16 во замена за вложеното во авионите Ф-35

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган денес кажа дека САД на Турција ѝ предложиле продажба на борбени авиони Ф-16 во замена за претходната инвестиција во програмата Ф-35, од која Анкара беше тргната откако купи одбранбен ракетен систем С-400 од Русија. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган денес кажа дека САД на Турција ѝ предложиле продажба на

Ердоган: САД и` нудат на Турција Ф-16 наместо Ф-35

Ердоган: САД и` нудат на Турција Ф-16 наместо Ф-35

Анкара била отстранета од таа програма откако го купиле одбрамбениот систем С-400 од Русија. Претходно овој месец, Ројтерс објави дека Турција испратила барање до Соединетите држави да купат 40 авиони Ф-16 и близу 80 парчиња опрема за надградба на постојните воени авиони.

САД на Анкара ѝ дале нова понуда за продажба на воени авиони наместо Ф-35

САД на Анкара ѝ дале нова понуда за продажба на воени авиони наместо Ф-35

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави денеска дека САД и предложиле на Анкара продажба на борбени авиони Ф-16, во замена за инвестицијата на Турција во програмата за авиони Ф-35. Анкара беше отстранета од таа програма откако го купи одбрамбениот систем С-400 од Русија. Претходно овој месец, Ројтерс објави дека Турција испратила барање до САД

САД и нудат Ф-16 на Турција во замена за инвестиции во Ф-35

САД и нудат Ф-16 на Турција во замена за инвестиции во Ф-35

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави денеска дека САД и предложиле на Турција продажба на борбени авиони Ф-16 во замена за претходна инвестиција во програмата Ф-35, од која Анкара беше отстранета по купувањето на ракетен одбранбен систем од Русија. Ројтерс објави претходно овој месец дека Турција побарала од САД да купат 40 авиони „Локхид

САД на Анкара ѝ дале нова понуда за продажба на воени авиони наместо Ф-35

САД на Анкара ѝ дале нова понуда за продажба на воени авиони наместо Ф-35

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави денеска дека САД и предложиле на Анкара продажба на борбени авиони Ф-16, во замена за инвестицијата на Турција во програмата за авиони Ф-35. Анкара беше отстранета од таа програма откако го купи одбрамбениот систем С-400 од Русија. Претходно овој месец, Ројтерс објави дека Турција испратила барање до САД

САД на Анкара ѝ дале нова понуда за продажба на воени авиони наместо Ф-35

САД на Анкара ѝ дале нова понуда за продажба на воени авиони наместо Ф-35

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави денеска дека САД и предложиле на Анкара продажба на борбени авиони Ф-16, во замена за инвестицијата на Турција во програмата за авиони Ф-35. Анкара беше отстранета од таа програма откако го купи одбрамбениот систем С-400 од Русија. Претходно овој месец, Ројтерс објави дека Турција испратила барање до САД

САД на Анкара ѝ дале нова понуда за продажба на воени авиони наместо Ф-35

САД на Анкара ѝ дале нова понуда за продажба на воени авиони наместо Ф-35

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави денеска дека САД и предложиле на Анкара продажба на борбени авиони Ф-16, во замена за инвестицијата на Турција во програмата за авиони Ф-35. Анкара беше отстранета од таа програма откако го купи одбрамбениот систем С-400 од Русија. Претходно овој месец, Ројтерс објави дека Турција испратила барање до САД

САД на Турција ѝ нудат Ф-16 во замена за вложеното во авионите Ф-35

САД на Турција ѝ нудат Ф-16 во замена за вложеното во авионите Ф-35

САД на Турција ѝ нудат Ф-16 во замена за вложеното во авионите Ф-35 Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган денес кажа дека САД на Турција ѝ предложиле продажба на борбени авиони Ф-16 во замена за претходната инвестиција во програмата Ф-35, од која Анкара беше тргната откако купи одбранбен ракетен систем С-400 од Русија. Ројтерс претходно месецов напиша