притисни ентер »

Neoplan Cityliner е „Автобус на годината“
Neoplan Cityliner е „Автобус на годината“

Neoplan Cityliner е „Автобус на годината“

Neoplan Cityliner е победник на Изборот „Автобус на годината за 2022 година“. На 14 октомври, претставниците на MAN Truck and Bus SE – извршниот директор Андреас Тостман и шефот на продажбата на автобуси Руди Кухта ја добија награда од Том Тирсен, претседател на жирито. Интересен момент е што годинава Neoplan слави 50 години од дебито на моделот Cityliner