притисни ентер »

Кампања за собирање електричен и електронски отпад во Тетовско
Кампања за собирање електричен и електронски отпад во Тетовско

Кампања за собирање електричен и електронски отпад во Тетовско

Тетово, 25 мај 2019 (МИА) – Еколошки контејнери за собирање електричен и електронски отпад се поставени на неколку локации во општините Тетово и Боговиње, соопшти еколошкото друштво Еко Актион од Тетово. Контејнерите се поставени пред објектите на компании и институции. -Првпат Еко Актион во полошкиот регион воспоставува организиран систем за собирање

Ѓубрето скопјани го фрлаат на улица, иако во метрополата има  4.100 надземни и 100 подземни контејнери

Ѓубрето скопјани го фрлаат на улица, иако во метрополата има 4.100 надземни и 100 подземни контејнери

Во Скопје има 100 подземни и 4.100 надземни контејнери, но ѓубрето сепак се фрла на улица. Иако ЈП Комунална хигиена тврди дека садовите за отпад редовно се празнат, забележително е дека преполните контејнери се редовна слика на македонската метропола. За разлика од високоразвиение европски земји, каде што и свеста на населението е високо развиена,

Едукација за правилно постапување со отпадот во Кисела Вода

Едукација за правилно постапување со отпадот во Кисела Вода

Граѓаните беа едуцирани дека според Законот за јавна чистота, отпадот не смеат да го одлагаат на јавни површини. ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје спроведува едукативни активности на локациите каде што континуирано се создаваат диви депонии, како резултат на неправилното одлагање на отпадот од страна на граѓаните. На улицата Димо Хаџи Димов, во општината

ЈП „Комунална хигиена“ спроведува едукативни активности за граѓаните на општината Кисела Вода

ЈП „Комунална хигиена“ спроведува едукативни активности за граѓаните на општината Кисела Вода

ЈП „Комунална хигиена“- Скопје спроведува едукативни активности на локациите каде што континуирано се создаваат диви депонии, како резултат на неправилното одлагање на отпадот од страна на граѓаните. На улицата Димо Хаџи Димов, во општината Кисела Вода, вработените во Еко-патролата и одделенијата за Едукација, Квалитет и развој и Професионална одговорност

ЈП „Комунална хигиена”- Скопје спроведува едукативни активности каде што се создаваат диви депонии

ЈП „Комунална хигиена”- Скопје спроведува едукативни активности каде што се создаваат диви депонии

ЈП „Комунална хигиена” – Скопје спроведува едукативни активности на локациите каде што континуирано се создаваат диви депонии, како резултат на неправилното одлагање на отпадот од страна на граѓаните. На улицата Димо Хаџи Димов, во општината Кисела Вода, вработените во Еко-патролата и одделенијата за Едукација, Квалитет и развој и Професионална одговорност

ЈП „Комунална хигиена“ спроведува едукативни активности за граѓаните на општината Кисела Вода

ЈП „Комунална хигиена“ спроведува едукативни активности за граѓаните на општината Кисела Вода

ЈП „Комунална хигиена“- Скопје спроведува едукативни активности на локациите каде што континуирано се создаваат диви депонии, како резултат на неправилното одлагање на отпадот од страна на граѓаните. На улицата Димо Хаџи Димов, во општината Кисела Вода, вработените во Еко-патролата и одделенијата за Едукација, Квалитет и развој и Професионална одговорност