притисни ентер »

Европската Унија увезува најмногу мед од Кина
Европската Унија увезува најмногу мед од Кина

Европската Унија увезува најмногу мед од Кина

Европската унија увезува најмногу мед од Кина, според податоците на Евростат. Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед, што претставува 39 отсто од вкупниот увоз на мед од земји што не се членки на ЕУ. По Кинезите, Европејците трошат највисока количина мед од Украина, што е потврдено со фактот – увоз на 41.000 тони мед, што е 20 отсто

Евростат: ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Евростат: ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Европската унија увезува најмногу мед од Кина, според податоците на Евростат. Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед, што претставува 39 отсто од вкупниот увоз на мед од земји што не се членки на ЕУ. По Кинезите, Европејците трошат највисока количина мед од Украина, што е потврдено со фактот – увоз на 41.000 тони мед, што е 20 отсто

Кина најголем извозник на мед во ЕУ

Кина најголем извозник на мед во ЕУ

Европската унија увезува најмногу мед од Кина, според податоците на Евростат. Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед, што претставува 39 отсто од вкупниот увоз на мед од земји што не се членки на ЕУ. По Кинезите, Европејците трошат највисока количина мед од Украина, што е потврдено со фактот – увоз на 41.000 тони мед, што е 20 отсто

Евростат: ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Евростат: ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Европската унија увезува најмногу мед од Кина, според податоците на Евростат. Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед, што претставува 39 отсто од вкупниот увоз на мед од земји што не се членки на ЕУ. По Кинезите, Европејците трошат највисока количина мед од Украина, што е потврдено со фактот – увоз на 41.000 тони мед, што е 20 отсто

Евростат: ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Евростат: ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Европската унија увезува најмногу мед од Кина, според податоците на Евростат. Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед, што претставува 39 отсто од вкупниот увоз на мед од земји што не се членки на ЕУ. По Кинезите, Европејците трошат највисока количина мед од Украина, што е потврдено со фактот – увоз на 41.000 тони мед, што е 20 отсто

Евростат: Најмногу мед во ЕУ се увезува од Кина

Евростат: Најмногу мед во ЕУ се увезува од Кина

Фото: germes-online.com Најмногу мед во Европската унија се увезува од Кина, покажуваат податоците на Евростат. Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед што претставува 39 отсто од вкупниот увоз на мед од земји што не се членки на ЕУ. По Кинезите, Европејците трошат најголема количина на мед од Украина (41.000 тони) што е 20 отсто

ЕУ најмногу мед увезува од Кина – 80.000 тони

ЕУ најмногу мед увезува од Кина – 80.000 тони

Европската унија увезува најмногу мед од Кина, според податоците на Евростат. Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед, што претставува 39 отсто од вкупниот увоз на мед од земји што не се членки на ЕУ. По Кинезите, Европејците трошат највисока количина мед од Украина, што е потврдено со фактот – увоз на 41.000 тони мед, што е 20 отсто

Евростат: ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Евростат: ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Европската унија увезува најмногу мед од Кина, според податоците на Евростат. Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед, што претставува 39 отсто од вкупниот увоз на мед од земји што не се членки на ЕУ. По Кинезите, Европејците трошат највисока количина мед од Украина, што е потврдено со фактот – увоз на 41.000 тони мед, што е 20 отсто

ЕУ најмногу мед увезува од Кина

ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Европската унија увезува најмногу мед од Кина, според податоците на Евростат. Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед, што претставува 39 отсто од вкупниот увоз на мед од земји што не се членки на ЕУ. По Кинезите, Европејците трошат највисока количина мед од Украина, што е потврдено со фактот – увоз на 41.000 тони мед, што е 20 отсто

Евростат: ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Евростат: ЕУ најмногу мед увезува од Кина

Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед, што претставува 39 отсто од вкупниот увоз на мед од земји што не се членки на ЕУ. Брисел, 25 мај 2019 (МИА) – Европската унија увезува најмногу мед од Кина, според податоците на Евростат. Од таа земја, во 2018 година, биле увезени 80.000 тони мед, што претставува 39 отсто од вкупниот увоз