притисни ентер »

Потребни се 500.000 лица да бараат моржови на фотографии
Потребни се 500.000 лица да бараат моржови на фотографии

Потребни се 500.000 лица да бараат моржови на фотографии

Влијанието на климатските промени врз Арктикот е огромно, па научниците сега се обидуваат да го спречат изумирањето на моржовите со помош на истражување. За таа намена, тие ќе вработат половина милион лица од целата планета да им помогнат во тоа. Проектот е на Светскиот фонд за природа и Британското истражување на Антарктикот, кои соработуваат со компанијата

Потребни се 500.000 лица да бараат моржови на фотографии

Потребни се 500.000 лица да бараат моржови на фотографии

Влијанието на климатските промени врз Арктикот е огромно, па научниците сега се обидуваат да го спречат изумирањето на моржовите со помош на истражување. За таа намена, тие ќе вработат половина милион лица од целата планета да им помогнат во тоа. Проектот е на Светскиот фонд за природа и Британското истражување на Антарктикот, кои соработуваат со компанијата