притисни ентер »

Научниците можеби конечно го нашле одговорот на мистеријата зошто планетите се намалуваат
Научниците можеби конечно го нашле одговорот на мистеријата зошто планетите се намалуваат

Научниците можеби конечно го нашле одговорот на мистеријата зошто планетите се намалуваат

NASA се справи со нова необична космичка мистерија која вклучува намалување на планетите. Во новата космичка загатка, научниците на NASA се борат со необичен феномен: група планети кои необјасниво се намалуваат, потенцијално поради радијација. Универзумот преполнува со различни егзопланети – од гасни џинови до „супер пуфки“, кои личат на памук, но