притисни ентер »

Жените се поизложени на постковид симптоми од мажите
Жените се поизложени на постковид симптоми од мажите

Жените се поизложени на постковид симптоми од мажите

Германски истражувачи спроведоа студија објавена во списанието „Клинички инфективни болести“, а резултатите од нивното истражување покажаа дека 77,1 процент од пациентите со Ковид имале симптоми на болеста дури и една година откако се заразиле. Најчестите симптоми кои траеле една година биле намалена способност за вежбање – 56,3 проценти, замор – 53,1

Обрнете внимание: Овие симптоми на коронавирус траат до една година

Обрнете внимание: Овие симптоми на коронавирус траат до една година

Претходните студии покажаа дека оваа состојба повеќе ги погодува жените отколку мажите. Германски истражувачи спроведоа студија објавена во списанието „Клинички инфективни болести“, а резултатите од нивното истражување покажаа дека 77,1 процент од пациентите со Ковид имале симптоми на болеста дури и една година откако се заразиле. Најчестите симптоми

Симптомите на ковид-19 може да траат и една година, жените се повеќе погодени од мажите

Симптомите на ковид-19 може да траат и една година, жените се повеќе погодени од мажите

Германски истражувачи спроведоа студија објавена во списанието „Клинички инфективни болести“, а резултатите од нивното истражување покажаа дека 77,1 процент од пациентите со Ковид имале симптоми на болеста дури и една година откако се заразиле. Најчестите симптоми кои траеле една година биле намалена способност за вежбање – 56,3 проценти, замор – 53,1

Симптомите на корона траат и до една година: Особено на удар се ЖЕНИТЕ

Симптомите на корона траат и до една година: Особено на удар се ЖЕНИТЕ

Германски истражувачи спроведоа студија која е објавена во списанието „Clinical Infectious Diseases“, а резултатите од нивното истражување покажаа дека 77,1 процент од пациентите со КОВИД имале симптоми на болеста дури и една година откако се заразиле. Најчестите симптоми кои траеле една година биле намалена способност за вежбање – 56,3 проценти, замор

Германска студија: Ковид симптомите може да траат и до една година- жените се поизложени

Германска студија: Ковид симптомите може да траат и до една година- жените се поизложени

Германски истражувачи спроведоа студија објавена во списанието „Клинички инфективни болести“, а резултатите од нивното истражување покажаа дека 77,1 процент од пациентите со Ковид имале симптоми на болеста дури и една година откако се заразиле. Најчестите симптоми кои траеле една година биле намалена способност за вежбање - 56,3 проценти, замор - 53,1

Некои симптоми на коронавирус може да траат и до една година

Некои симптоми на коронавирус може да траат и до една година

Претходните студии покажаа дека оваа состојба ги погодува повеќе жените отколку мажите. Германски истражувачи спроведоа студија објавена во списанието „Клинички инфективни болести“, а резултатите од нивното истражување покажаа дека 77,1 процент од пациентите со КОВИД имале симптоми на болеста дури и една година откако се заразиле. Најчестите симптоми

Кои се новите симптоми на ковид-19?

Кои се новите симптоми на ковид-19?

Фото: Игор Бансколиев Најновите истражувања откриваат дека вакцините и мутациите го менуваат и опасниот вирус Дали симптомите можат да бидат вистинска слика за сомнеж дека некој е заразен со ковид-19 или, пак, година и пол по појавата на коронавирусот, општопознатите симптоми веќе не ја даваат генералната слика на лице инфицирано со коронавирус? Дали

Коронавирусот мутира, симптомите се менуваат

Коронавирусот мутира, симптомите се менуваат

Во моментов во Велика Британија се спроведува нова студија во која се следат симптомите на ковид-19, пренесува Дојче веле (ДВ). Во студијата за симптоми на „Zoe kovid“, заразените лица ги пријавуваат своите симптоми преку апликација. Вакцинирани и невакцинирани лица пријавиле слични симптоми на ковид, 19. „Сепак, оние кои биле вакцинирани, пријавиле

Коронавирусот мутира, симптомите се менуваат

Коронавирусот мутира, симптомите се менуваат

Во моментов во Велика Британија се спроведува нова студија во која се следат симптомите на ковид-19, пренесува Дојче веле (ДВ). Во студијата за симптоми на „Zoe kovid“, заразените лица ги пријавуваат своите симптоми преку апликација. Вакцинирани и невакцинирани лица пријавиле слични симптоми на ковид 19. „Сепак, оние кои биле вакцинирани, пријавиле

Три симптоми на коронавирусот што можат да траат и до година дена

Три симптоми на коронавирусот што можат да траат и до година дена

Германски истражувачи спровеле студија објавена во списанието „Clinical Infectious Diseases“, а резултатите од нивното истражување покажале дека 77,1 процент од пациентите со КОВИД имале симптоми на болеста дури и една година откако се заразиле. Најчестите симптоми кои траеле една година се намалена способност за вежбање – 56,3 проценти, замор – 53,1