притисни ентер »

Во Ѓорче Петров доделени наградите „Антево слово“
Во Ѓорче Петров доделени наградите „Антево слово“

Во Ѓорче Петров доделени наградите „Антево слово“

Во Центарот за култура во Општина Ѓорче Петров се одржа седмото издание и официјално доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“) за најдобра поетска творба во чест на великанот на македонската поезија, Анте Поповски. На конкурсот

Врачување на наградите „Антево слово“

Врачување на наградите „Антево слово“

Манифестацијата „Антево слово“ на која ќе бидат врачени истоимените награди, ќе се одржи вечерва во 19 часот во Центарот за култура во општина Ѓорче Петров во Скопје. Овие награди се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ за најдобра поетска творба во чест на великанот на македонската поезија Анте Поповски. На свеченото доделување

Вечерва свечено доделување на наградата „Антево слово“ за 2024

Вечерва свечено доделување на наградата „Антево слово“ за 2024

На 10 јули 2024 година (среда) со почеток во 19:00 часот, во спомен собата на Анте Поповски во Центарот за култура во Општина Ѓорче Петров ќе се одржи седмото издание и официјално доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“)

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

Во спомен собата на Анте Поповски во Центарот за култура во Ѓорче Петров вечерва ќе се одржи седмото издание и официјалното доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“) за најдобра поетска творба. Во соработка со Здружението

Врачување на наградите „Антево слово“

Врачување на наградите „Антево слово“

Манифестацијата „Антево слово“ на која ќе бидат врачени истоимените награди, ќе се одржи вечерва во 19 часот во Центарот за култура во општина Ѓорче Петров во Скопје. Овие награди се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ за најдобра поетска творба во чест на великанот на македонската поезија Анте Поповски. На свеченото доделување

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

Во спомен собата на Анте Поповски во Центарот за култура во Ѓорче Петров вечерва во 19 часот ќе се одржи седмото издание и официјалното доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“) за најдобра поетска творба. Во соработка со

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

Во спомен собата на Анте Поповски во Центарот за култура во Ѓорче Петров вечерва во 19 часот ќе се одржи седмото издание и официјалното доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“) за најдобра поетска творба. Во соработка со

Свеченото доделување на наградите „Антево слово“ ќе се одржи во Центарот за култура во Општина Ѓорче Петров

Свеченото доделување на наградите „Антево слово“ ќе се одржи во Центарот за култура во Општина Ѓорче Петров

Во спомен-собата на Анте Поповски во Центарот за култура во Општина Ѓорче Петров на 10 јули, со почеток во 19 часот, ќе се одржи седмото издание и официјално доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“) за најдобра поетска творба

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

На 10 јули 2024 година (среда) со почеток во 19:00 часот, во спомен собата на Анте Поповски во Центарот за култура во Општина Ѓорче Петров ќе се одржи седмото издание и официјално доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“)