притисни ентер »

Изложбата на Хаџи Бошков го оживеа Стоби и нѐ потсети на обелискот кој требаше да стои на Плоштадот Македонија место Воинот на коњ, ВЕЛИ директорот Перовски
Изложбата на Хаџи Бошков го оживеа Стоби и нѐ потсети на обелискот кој требаше да стои на Плоштадот Македонија место Воинот на коњ, ВЕЛИ директорот Перовски

Изложбата на Хаџи Бошков го оживеа Стоби и нѐ потсети на обелискот кој требаше да стои на Плоштадот Македонија место Воинот на коњ, ВЕЛИ директорот Перовски

По безмалку еден месец, на 11 октомври се затвори големата ретроспективна изложба на дела од скулпторот Петар Хаџи Бошков (1928-2015) во античкиот локалитет Стоби, а експонатите се вратени во ателјето на авторот. Беа изложени 40-тина дела, кои досега како семејно наследство беа чувани во ателјето на авторот. Со изложбата во целост се потврдила идејата