притисни ентер »

МАРС НЕКОГАШ БИЛ КАКО ЗЕМЈАТА: Научниците откриле дека некогаш имало езера и океани
МАРС НЕКОГАШ БИЛ КАКО ЗЕМЈАТА: Научниците откриле дека некогаш имало езера и океани

МАРС НЕКОГАШ БИЛ КАКО ЗЕМЈАТА: Научниците откриле дека некогаш имало езера и океани

Д-р Беки Мековел Ранч, научник од Американската вселенска агенција (НАСА), тврди дека планетата Марс порано била многу „влажна и потопла“. Таа објасни и зошто мисли така. Научникот на НАСА го започнува видеото со зборовите: „Кога за прв пат се формирал Сончевиот систем пред повеќе од четири милијарди години, Марс и Земјата настанале од истите нешта,

ДАЛИ НЕ ЧЕКА ИСТО СЦЕНАРИО ? Научник на НАСА открива: “Да, Марс одамна бил како Земјата, па се претворил во пеколна планета”

ДАЛИ НЕ ЧЕКА ИСТО СЦЕНАРИО ? Научник на НАСА открива: “Да, Марс одамна бил како Земјата, па се претворил во пеколна планета”

„Како што Земјата напредувала со тектониката на плочите и со развој на животот, геолошката активност на Марс опаднала, ја загубил водата и станал многу посува планета“, тврди научникот. Американската вселенска агенција пред неколку дена објави видео во кое научникот објаснува зошто верува дека античкиот Марс некогаш бил сличен на Земјата. Д-р Becky