притисни ентер »

Facebook отстрани 2,2 милијарди лажни профили
Facebook отстрани 2,2 милијарди лажни профили

Facebook отстрани 2,2 милијарди лажни профили

Во првите три месеци од 2019 година Facebook затвори 2,2 милијарди лажни профили, што претставува нов рекорд за компанијата.. Бројката е само малку помала од 2,38 милијарди вистински активни корисници на Facebook. За споредба, Facebook затвори 1,2 милијарди лажни профили во претходниот квартал и 694 милиони лажни профили помеѓу октомври и ноември,

Фејсбук за шест месеци избришал 3,4 милијарди лажни профили

Фејсбук за шест месеци избришал 3,4 милијарди лажни профили

Фејсбук објави дека отстранил 3,39 милијарди лажни профили од октомври до март, што е двојно поголема бројка во споредба со претходниот шестмесечен период. Речиси сите лажни страници биле откриени со помош на вештачка интелигенција и засилено човечко следење. „Повеќето од овие профили биле блокирани по само неколку минути од појавувањето, пред да можат

„Фејсбук“ отстранил над три милијарди лажни профили

„Фејсбук“ отстранил над три милијарди лажни профили

Компанијата „Фејсбук“ соопшти дека од октомври минатата година до март годинава, биле идентификувани и отстранети повеќе од три милијарди лажни профили, што е двојно повеќе од претходните шест месеци. Тоа покажува со колкави предизвици се соочуваат експертите во компанијата за да препознаат и угасат профили, кои прават компјутери за да шират спамови

Фејсбук избриша илјадници лажни профили поради говор на омраза

Фејсбук избриша илјадници лажни профили поради говор на омраза

Помеѓу јануари и март „Фејсбук“ отстрани 2,2 милијарди лажни профили, што претставува нов рекорд на компанијата. Оваа бројка е само малку помала од 2,38 милијарди вистински активни корисници на „Фејсбук“. За споредба, „Фејсбук“ во претходниот квартал избришал 1,2 милијарда лажни профили и 694 милиони лажни профили помеѓу октомври и ноември 2017 година

„Фејсбук“ отстрани 2,2 милијарди лажни профили

„Фејсбук“ отстрани 2,2 милијарди лажни профили

Помеѓу јануари и март „Фејсбук“ отстрани 2,2 милијарди лажни профили, што претставува нов рекорд на компанијата. Оваа бројка е само малку помала од 2,38 милијарди вистински активни корисници на „Фејсбук“. За споредба, „Фејсбук“ во претходниот квартал избришал 1,2 милијарда лажни профили и 694 милиони лажни профили помеѓу октомври и ноември 2017 година

Фејсбук избриша дури 2,2 милијарди лажни профили

Фејсбук избриша дури 2,2 милијарди лажни профили

Фејсбук во првите три месеци од 2019 година затвори 2,2 милијарди лажни профили, што претставува нов рекорд на компанијата. Тој број е само малку помал од 2,38 милијарди вистински активни корисници на Фејсбук. За споредба, Фејсбук затвори 1,2 милијарди лажни профили во претходниот квартал и 694 милиони лажни профили помеѓу октомври и ноември 2017 година

Facebook отстрани 2,2 милијарди лажни профили

Facebook отстрани 2,2 милијарди лажни профили

Во првите три месеци од 2019 година Facebook затвори 2,2 милијарди лажни профили, што претставува нов рекорд за компанијата. Бројката е само малку помала од 2,38 милијарди вистински активни корисници на Facebook. За споредба, Facebook затвори 1,2 милијарди лажни профили во претходниот квартал и 694 милиони лажни профили помеѓу октомври и ноември, 2017

Фејсбук избриша дури 2,2 милијарди лажни профили

Фејсбук избриша дури 2,2 милијарди лажни профили

Фејсбук во првите три месеци од 2019 година затвори 2,2 милијарди лажни профили, што претставува нов рекорд на компанијата. Тој број е само малку помал од 2,38 милијарди вистински активни корисници на Фејсбук. За споредба, Фејсбук затвори 1,2 милијарди лажни профили во претходниот квартал и 694 милиони. лажни профили помеѓу октомври и ноември 2017

Facebook отстранил над три милијарди лажни профили

Facebook отстранил над три милијарди лажни профили

Компанијата Facebook соопшти дека од октомври минатата година до март годинава, биле идентификувани и отстранети повеќе од три милијарди лажни профили, што е двојно повеќе од претходните шест месеци. Тоа покажува со колкави предизвици се соочуваат експертите во компанијата за да препознаат и угасат профили, кои прават компјутери за да шират спамови

Фејсбук избриша дури 2,2 милијарди лажни профили

Фејсбук избриша дури 2,2 милијарди лажни профили

Фејсбук во првите три месеци од 2019 година затвори 2,2 милијарди лажни профили, што претставува нов рекорд на компанијата. Тој број е само малку помал од 2,38 милијарди вистински активни корисници на Фејсбук. За споредба, Фејсбук затвори 1,2 милијарди лажни профили во претходниот квартал и 694 милиони лажни профили помеѓу октомври и ноември 2017 година