притисни ентер »

Чавушоглу: Анкара ќе возврати на американските санкции
Чавушоглу: Анкара ќе возврати на американските санкции

Чавушоглу: Анкара ќе возврати на американските санкции

Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции поради нејзините воени опеарции во североисточниот дел на Сирија, против курдските борци кои ги поддржува Вашингтон, рече турскиот министер за надворешни работи, Мевљут Чавушоглу. Анкара може да биде соочена со санкции, предложени од републиканскиот сенатор, Линдси Грем и неговиот демократски колега Крис

Турција: Кога ќе влеземе 30 километри во сириската територија, теророт ќе биде елиминиран

Турција: Кога ќе влеземе 30 километри во сириската територија, теророт ќе биде елиминиран

Турската офанзива на североистокот на Сирија нема да оди повеќе од 30 километри во длабочината на сириската територија, кажа денес турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу откако Анкара ден претходно почна сеопфатна воена акција против силите на сириските Курди. Турската офанзива на североистокот на Сирија нема да оди повеќе од 30 километри

Чавушоглу : Турција ќе одговори доколку САД ни воведат санкции

Чавушоглу : Турција ќе одговори доколку САД ни воведат санкции

Доколку САД и воведат санкции , како што денеска се закани американскиот претседател Доналд Трамп за офанзивата врз Курдите во Сирија , Турција ќе одговори соодветно. Анкара би можела да се соочи со санкции предложени од републиканскиот сенатор Линдзи Грахам и неговиот демократски колега Крис Ван Холен, со што би се удрило врз имотот на турскиот претседател

Чавушоглу: Анкара ќе возврати на американските санкции

Чавушоглу: Анкара ќе возврати на американските санкции

Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции поради нејзините воени опеарции во североисточниот дел на Сирија, против курдските борци кои ги поддржува Вашингтон, рече турскиот министер за надворешни работи, Мевљут Чавушоглу. Анкара може да биде соочена со санкции, предложени од републиканскиот сенатор, Линдси Грем и неговиот демократски колега Крис

Чавушоглу: Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции

Чавушоглу: Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции

Турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу предупреди денеска дека Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции поради нејзините воени операции во североисточниот дел на Сирија против курдските борци кои ги поддржува Вашингтон. Анкара може да биде соочена со санкции, предложени од републиканскиот сенатор Линдси Грем и неговиот демократски

Чавушоглу: Анкара ќе возврати на американските санкции

Чавушоглу: Анкара ќе возврати на американските санкции

Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции поради нејзините воени опеарции во североисточниот дел на Сирија, против курдските борци кои ги поддржува Вашингтон, рече турскиот министер за надворешни работи, Мевљут Чавушоглу. Анкара може да биде соочена со санкции, предложени од републиканскиот сенатор, Линдси Грем и неговиот демократски колега Крис

Чавушоглу: Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции

Чавушоглу: Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции

Турскиот министер за надворешни работи, Мевљут Чавушоглу предупреди денеска дека Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции поради нејзините воени операции во североисточниот дел на Сирија против курдските борци кои ги поддржува Вашингтон. Анкара може да биде соочена со санкции, предложени од републиканскиот сенатор Линдси Грем и неговиот демократски

Чавушоглу: Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции

Чавушоглу: Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции

Турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу предупреди денеска дека Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции поради нејзините воени операции во североисточниот дел на Сирија против курдските борци кои ги поддржува Вашингтон. Анкара може да биде соочена со санкции, предложени од републиканскиот сенатор Линдси Грем и неговиот демократски

Чавушоглу: Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции

Чавушоглу: Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции

Турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу предупреди денеска дека Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции поради нејзините воени операции во североисточниот дел на Сирија против курдските борци кои ги поддржува Вашингтон. Анкара може да биде соочена со санкции, предложени од републиканскиот сенатор Линдси Грем и неговиот демократски

Чавушоглу: Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции

Чавушоглу: Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции

Турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу предупреди дека Турција ќе возврати доколку САД воведат санкции поради нејзините воени операции во североисточниот дел на Сирија против курдските борци кои ги поддржува Вашингтон. Анкара може да биде соочена со санкции, предложени од републиканскиот сенатор Линдси Грем и неговиот демократски колега