притисни ентер »

Поетесата Николина Андова Шопова учествуваше на фестивалот „Арс поетика“ во Братислава
Поетесата Николина Андова Шопова учествуваше на фестивалот „Арс поетика“ во Братислава

Поетесата Николина Андова Шопова учествуваше на фестивалот „Арс поетика“ во Братислава

Поетесата Николина Андова Шопова учествуваше на фестивалот „Арс поетика“ во Братислава Т.Д. Пред 5 минути Настап на Николина Андова Шопова на „Арс поетика“ во Братислава Познатата македонска поетеса, Николина Андова Шопова беше претставена на поетскиот фестивал „Арс поетика“ (Ars Poetica) во Братислава, Словачка, известија од Струшките вечери на поезијата

Претставување на македонската поетеса Николина Андова Шопова на поетски фестивал во Братислава

Претставување на македонската поетеса Николина Андова Шопова на поетски фестивал во Братислава

Познатата македонска поетеса, Николина Андова Шопова беше претставена на поетскиот фестивал Ars Poetica во Братислава, Словачка. Избор од нејзината поезија беше објавен од издавачката куќа ARS POETICA во превод на словачки јазик од Звонко Танески, со поддршка од македонското Министерство за култура. Шопова учествуваше во програмата на фестивалот на

Македонската поетеса Наташа Сарџоска доби награда во Риека

Македонската поетеса Наташа Сарџоска доби награда во Риека

Македонската поетеса Наташа Сарџоска доби награда во Риека Т.Д. Пред 3 минути Наградата ѝ ја врачија Валерио Орлиќ и Ерни Џиганте Десковиќ На покана на Друштвото на хрватски писатели, македонската поетеса Наташа Сарџоска учествуваше на литературниот фестивал „Пријатели на книгата“ во Риека, Хрватска, заедно со бројни поетски имиња од регионот. Добиј

Македонската поетеса Андова -Шопова на фестивалот „Ars Poetica“ во Братислава

Македонската поетеса Андова -Шопова на фестивалот „Ars Poetica“ во Братислава

Македонска поетеса Николина Андова Шопова учествуваше на поетскиот фестивал „Ars Poetica“ во Братислава во Словачка. Во рамки на програмата на фестивалот, Шопова на 17 ноември ја претстави својата поезија во мултимедијалниот културен центар V-club. Исто така, дел од нејзината поезија беше објавен од издавачката куќа „Ars poetica“ во превод на словачки

Книжевницата Сарџоска на поетски фестивал во Риека

Книжевницата Сарџоска на поетски фестивал во Риека

Таа во текот на месецов настапи со свои песни на македонски и на хрватски јазик, во македонскиот културен центар „Илинден“ каде што воедно ѝ беше врачена награда за поетска книга објавена надвор од Хрватска за делото „Часови по измама“ во издание на Издавачки центар „Три“. Наградата ѝ ја врачија Валерио Орлиќ и Ерни Џиганте Десковиќ. Ова е шеста нејзина

Поетесата Николина Андова Шопова на фестивалот во Братислава

Поетесата Николина Андова Шопова на фестивалот во Братислава

Во рамки на програмата на фестивалот, Шопова на 17 ноември ја претстави својата поезија во мултимедијалниот културен центар V-club. Исто така, дел од нејзината поезија беше објавен од издавачката куќа „Ars poetica“ во превод на словачки јазик од Звонко Танески, со поддршка од македонското Министерство за култура. Фестивалот кој е еден од најреномираните

Поетесата Николина Андова Шопова на поетски фестивал во Братислава

Поетесата Николина Андова Шопова на поетски фестивал во Братислава

Македонската поетеса, Николина Андова Шопова беше претставена на поетскиот фестивал Ars Poetica во Братислава, Словачка. Избор од нејзината поезија беше објавен од издавачката куќа ARS POETICA во превод на словачки јазик од Звонко Танески, со поддршка од македонското Министерство за култура. Шопова учествуваше во програмата на фестивалот на 17 ноември

Николина Андова Шопова на поетски фестивал во Братислава

Николина Андова Шопова на поетски фестивал во Братислава

Македонската поетеса, Николина Андова Шопова беше претставена на поетскиот фестивал Ars Poetica во Братислава, Словачка. Избор од нејзината поезија беше објавен од издавачката куќа ARS POETICA во превод на словачки јазик од Звонко Танески, со поддршка од македонското Министерство за култура. Шопова учествуваше во програмата на фестивалот на 17 ноември