притисни ентер »

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија
Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

На еден од патиштата што водат кон Ерменија се формирала колона од стотици автомобили. Азербејџан соопшти дека жителите ќе бидат безбедни, но ерменскиот премиер тврди дека почнало „етничко чистење“. Најмалку 200 Ерменци и десетици азербејџански војници беа убиени во напад на азербејџанската армија минатата недела. Како дел од договорот за прекин на

Азербејџан загуби 192 војници во операцијата во Нагорно Карабах

Азербејџан загуби 192 војници во операцијата во Нагорно Карабах

Ерменците во Нагорно-Карабах, територија меѓународно призната како дел од Азербејџан, беа принудени на прекин на огнот по 24-часовна воена операција на многу поголемата азербејџанска армија. По операцијата, раководството на 120.000 Ерменци кои живеат во Карабах соопшти дека не сакаат да живеат под Азербејџан и дека ќе одат во Ерменија, бидејќи се плашат

Азербејџан загуби 192 војници во операцијата во Нагорно Карабах

Азербејџан загуби 192 војници во операцијата во Нагорно Карабах

Ерменците во Нагорно-Карабах, територија меѓународно призната како дел од Азербејџан, беа принудени на прекин на огнот по 24-часовна воена операција на многу поголемата азербејџанска армија. По операцијата, раководството на 120.000 Ерменци кои живеат во Карабах соопшти дека не сакаат да живеат под Азербејџан и дека ќе одат во Ерменија, бидејќи се плашат

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

На еден од патиштата што водат кон Ерменија се формирала колона од стотици автомобили. Азербејџан соопшти дека жителите ќе бидат безбедни, но ерменскиот премиер тврди дека почнало „етничко чистење“. Најмалку 200 Ерменци и десетици азербејџански војници беа убиени во напад на азербејџанската армија минатата недела. Како дел од договорот за прекин на

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

На еден од патиштата што водат кон Ерменија се формирала колона од стотици автомобили. Азербејџан соопшти дека жителите ќе бидат безбедни, но ерменскиот премиер тврди дека почнало „етничко чистење“. Најмалку 200 Ерменци и десетици азербејџански војници беа убиени во напад на азербејџанската армија минатата недела. Како дел од договорот за прекин на

Азербејџан загуби 192 војници во операцијата во Нагорно Карабах

Азербејџан загуби 192 војници во операцијата во Нагорно Карабах

Ерменците во Нагорно-Карабах, територија меѓународно призната како дел од Азербејџан, беа принудени на прекин на огнот по 24-часовна воена операција на многу поголемата азербејџанска армија. По операцијата, раководството на 120.000 Ерменци кои живеат во Карабах соопшти дека не сакаат да живеат под Азербејџан и дека ќе одат во Ерменија, бидејќи се плашат

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

На еден од патиштата што водат кон Ерменија се формирала колона од стотици автомобили. Азербејџан соопшти дека жителите ќе бидат безбедни, но ерменскиот премиер тврди дека почнало „етничко чистење“. Најмалку 200 Ерменци и десетици азербејџански војници беа убиени во напад на азербејџанската армија минатата недела. Како дел од договорот за прекин на

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

Речиси 30.000 луѓе досега избегале од Нагорно Карабах во Ерменија, што е четвртина од населението на енклавата што Азербејџан ја зазеде минатата недела, јави Би-Би-Си. На еден од патиштата што водат кон Ерменија се формирала колона од стотици автомобили. Азербејџан соопшти дека жителите ќе бидат безбедни, но ерменскиот премиер тврди дека почнало „етничко

Во Нагорно Карабах загинаа 192 азербејџански војници, ранети се 511

Во Нагорно Карабах загинаа 192 азербејџански војници, ранети се 511

Азербејџан загуби 192 војници за време на минатонеделната воена операција во отцепениот регион Нагорно Карабах, а 511 припадници на армијата се ранети, соопшти денеска азербејџанското Министерство за здравство, наведувајќи дека во борбите загинал и еден цивил. За време на воената операција на Азербејџан, убиени се 200 етнички ерменски борци, од кои

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

Речиси 30.000 луѓе досега избегаа од Нагорно-Карабах во Ерменија

реклама Речиси 30.000 луѓе досега избегале од Нагорно Карабах во Ерменија, што е четвртина од населението на енклавата што Азербејџан ја зазеде минатата недела, јави Би-Би-Си. На еден од патиштата што водат кон Ерменија се формирала колона од стотици автомобили. реклама Азербејџан соопшти дека жителите ќе бидат безбедни, но ерменскиот премиер тврди