притисни ентер »

BMW има „чиста петка“, новиот Peugeot 208 изгуби една безбедносна ѕвездичка
BMW има „чиста петка“, новиот Peugeot 208 изгуби една безбедносна ѕвездичка

BMW има „чиста петка“, новиот Peugeot 208 изгуби една безбедносна ѕвездичка

Направени беа безбедносни тестови EuroNCAP на новите модели на автомобили BMW Series 1, Series 3, Peugeot 208 и Jeep Cherokee. Адутите на BMW ги оправдаа очекувањата – Series 1 ги задржа максималните пет ѕвездички за безбедност, додека седмата генерација Series 3 оствари најдобар резултат во класата во „сезоната“ 2018/19. Резултатот можеше да биде

EuroNCAP тест: BMW Series 1, BMW Series 3, Jeep Cherokee и Peugeot 208

EuroNCAP тест: BMW Series 1, BMW Series 3, Jeep Cherokee и Peugeot 208

Во последната сесија на независната организација за безбедност на новите возила претставниците на баварците се покажаа одлично а многу добро помина претставникот на Американсите, како и на Французите Независната европска институција за испитување на безбедноста на новите возила, деновиве, ги објави резултатите од crash тестовите на новите BMW Serieѕ

Пет ѕвезди за безбедност за BMW, четири за Peugeot

Пет ѕвезди за безбедност за BMW, четири за Peugeot

Четири нови модели ја докажуваа безбедноста во тестирањата на Euro NCAP. Две нови моделски генерации на BMW, серијата 1 и серијата 3, освоија максимални пет ѕвезди, додека Peugeot 208 и Jeep Cherokee у спеаја да освојат четири ѕвезди. Новата серија 1 на BMW, во својата трета генерација и првпат со погон напред, освои максимални пет ѕвезди на тестот