притисни ентер »

Тужба за Fortnite: Создава зависност како кокаин
Тужба за Fortnite: Создава зависност како кокаин

Тужба за Fortnite: Создава зависност како кокаин

Родителите на две момчиња се одлучија да ja тужат компанијата Epic Games за најпопуларната игра Fortnite затоа што предизвикува зависност. Адвокатската канцеларија Calex legal од Монтреал, која ги застапува момчињата, играта Fortnite ја споредува со кокаин и наведува дека поттикнува лачење на допамин во мозокот кај ранливи млади луѓе кои поради тоа

Тужба за популарната игра која предизвикува зависност како кокаин

Тужба за популарната игра која предизвикува зависност како кокаин

Родители на момчиња на возраст од 10 и 15 години одлучиле да ја тужат компанијата „Епик гејмс“ поради најпопуларната игра „Фортнајт“ бидејќи предизвикува зависност. Адвокатската канцеларија „Калекс легал“ од Монтреал, која ги застапува момчињата, ја споредува играта „Фортнајт“ со кокаин и наведува дека поттикнува лачење на допамин во мозокот кај ранливи

СОЗДАВА 3AВИCHOCТ КАКО KOKAИН: Tyжби за ултpaпопуларната игра Fortnite

СОЗДАВА 3AВИCHOCТ КАКО KOKAИН: Tyжби за ултpaпопуларната игра Fortnite

Родителите на две момочиња се одлучија да ja тyжат компанијата Epic Games за најпопуларната игра Fortnite затоа што пpeдизвикува зaвиcност. Адвокатската канцеларија Calex legal од Монтреал, која ги застапува момчињата, играта Fortnite ја споредува со kokaин и наведува дека поттикнува лачење на допaмин во mозокот кај paнливи млади луѓе кои поради тоа

Тужба за Fortnite: Создава зависност како кокаин

Тужба за Fortnite: Создава зависност како кокаин

Родителите на две момчиња се одлучија да ja тужат компанијата Epic Games за најпопуларната игра Fortnite затоа што предизвикува зависност. Адвокатската канцеларија Calex legal од Монтреал, која ги застапува момчињата, играта Fortnite ја споредува со кокаин и наведува дека поттикнува лачење на допамин во мозокот кај ранливи млади луѓе кои поради тоа

Компанијата Epic Games заработи тужба за Fortnite

Компанијата Epic Games заработи тужба за Fortnite

Родителите на две момчиња се одлучија да ja тужат компанијата Epic Games за најпопуларната игра Fortnite затоа што предизвикува зависност. Адвокатската канцеларија Calex legal од Монтреал која ги застапува момчињата, играта Fortnite ја споредува со кокаин и наведува дека поттикнува лачење на допамин во мозокот кај ранливи млади луѓе кои поради тоа

Тужба против најпопуларната игра Фортнајт: Создава зависност како кокаин!

Тужба против најпопуларната игра Фортнајт: Создава зависност како кокаин!

Играчите не јадат, не се тушираат и бараат помош од доктор поради зависноста! Родители на две момчиња од 10 и 15 години одлучиле да ја тужат најпопуларната игра Фортнајт поради фактот дека создава зависност. Адвокатската канцеларија „Calex Legal“ од Монтреал која ги застапува децата, играта Фортнајт ја споредува со кокаин и наведува дека таа поттикнува

Тужба поради играта Фортнајт: „Создава зависност како кокаин“

Тужба поради играта Фортнајт: „Создава зависност како кокаин“

Родители на две момчиња од 10 и 15 години одлучиле да ги тужат „Epic games“ поради најпопуларната игра Фортнајт затоа што таа создава зависност. Адвокатската канцеларија Kaleks legal од Монтреал која ги застапува децата, играта Фортнајт ја споредува со кокаин и наведува дека таа поттикнува лачење на допамин во мозокот и така младите луѓе стануваат

Тужба за „Фортнајт“ – игра која предизвикува зависност како кокаин

Тужба за „Фортнајт“ – игра која предизвикува зависност како кокаин

Родителите на момчиња од 10 и 15 години решиле да ги тужат „Епик гејмс“ за најпопуларната игра „Fortnight“ затоа што тоа предизвикува зависност. Правната фирма со седиште во Монтреал „Calex Legal“, која ги претставува момчињата, играта „Fortnight“ ја споредува со кокаинот и вели дека стимулира секреција на допамин во мозоците на ранливите млади луѓе