Кремаста супа од тиква: Една состојка ѝ дава посебен вкус, одлична идеја за есенски ручек
Кремаста супа од тиква: Една состојка ѝ дава посебен вкус, одлична идеја за есенски ручек Со оглед на тоа што butternut тиквите може да се купат речиси цела година, од нив можете да правите супа кога сакате, па зошто да не ја правите секој ден или оваа недела за да започне сезоната! Комбинацијата е совршена! Кога супата е готова, промешајте малку фета
Како да направите јапонска кајгана? Појадок или вечера кој веројатно не сте го пробале досега, а кој секогаш ќе го правите
Јапонската кајгана е спој на фантастичен вкус и воздушеста структура којшто ги воодушевува сите кои ја пробале. Кога еднаш ќе ја подготвите на овој начин, ретко ќе се вратите на оној стариот, вообичаен. Овој вид на кајгана го обожуваат и најголемите гурмани, а ги освојува сите при првиот залак. Состојки: - 4 јајца; - 1 лажичка вино од ориз за готвење;
Предлог ручек: Печена тава со тиквички и три вида сирење
Овој рецепт за „печена тава со тиквички“ е добредојден за секоја домаќинка бидејќи е лесен и едноставен за подготовка, а во исто време вкусен. Станува збор за своевидна проја од тиквички. За овој специјалитет потребни ви се: 500 грама тиквички 1 чешне лук 1 лажичка маслиново масло 1 кромитка 3 јајца 150 грама фета сирење половина чашка рендан пармезан