притисни ентер »

Колку килограми е идеално да се добијат во бременоста?
Колку килограми е идеално да се добијат во бременоста?

Колку килограми е идеално да се добијат во бременоста?

Лекарите често предупредуваат дека некогашното правило „да се јаде за двајца“ е комплетно погрешно и дека идните мајки не треба да претеруваат со храната. Според резултатите на едно британско истражување, дури половина од жените во бременоста добиваат 10 до 12 килограми. Лекарите често предупредуваат дека некогашното правило „да се јаде за двајца“