притисни ентер »

Сликата „леопард“ на 14-годишната Ангела Петрушевска доби награда на светското биенале во Јапонија
Сликата „леопард“ на 14-годишната Ангела Петрушевска доби награда на светското биенале во Јапонија

Сликата „леопард“ на 14-годишната Ангела Петрушевска доби награда на светското биенале во Јапонија

14-годишната Ангела Петрушевска од Скопје во јули ќе добие награда на Биеналето за деца уметници во Јапонија. Ангела својот цртеж на леопард, со кој победила на натпревар на основните училишта во земјава, го испратила на конкурсот за 20. Канагава биенале. Пред неколку недели добила писмо дека нејзиниот цртеж е избран меѓу учесниците и е награден. На

Сликата „леопард“ на 14-годишната Ангела Петрушевска доби награда на светското биенале во Јапонија

Сликата „леопард“ на 14-годишната Ангела Петрушевска доби награда на светското биенале во Јапонија

14-годишната Ангела Петрушевска од Скопје во јули ќе добие награда на Биеналето за деца уметници во Јапонија. Ангела својот цртеж на леопард, со кој победила на натпревар на основните училишта во земјава, го испратила на конкурсот за 20. Канагава биенале. Пред неколку недели добила писмо дека нејзиниот цртеж е избран меѓу учесниците и е награден. На