притисни ентер »

24 прашања по повод Porsche Road Experience
24 прашања по повод Porsche Road Experience

24 прашања по повод Porsche Road Experience

Бидејќи не може сами на себе да си поставуваме прашања, дадовме задача на наши пријатели, вљубеници во автомобилите, особено на спортските автомобили да прашаат нешто што би ги интересирало, онака, на прва рака. Па, Антонио од koli.com.mk кажа што мисли на тие прашања. Што е Porsche Road Experience? Годишен настан, каде од централата на Porsche се

Ова се најдобрите мотори на годината

Ова се најдобрите мотори на годината

И оваа година како и години наназад се прогласија најдобрите мотори во светот. Апсолутната доминација и натаму ја продолжи Ferrari чиј 3.9 литарски twin-turbo V8 мотор беше прогласен за најдобар. На втората позиција како позитивно изненадување се најде електричниот погод кој Jaguar го има вградено кај моделот I-Pace. На оваа позиција овој мотор заврши

Ова се најдобрите мотори на годината

Ова се најдобрите мотори на годината

И оваа година како и години наназад се прогласија најдобрите мотори во светот. Апсолутната доминација и натаму ја продолжи Ferrari чиј 3.9 литарски twin-turbo V8 мотор беше прогласен за најдобар. На втората позиција како позитивно изненадување се најде електричниот погод кој Jaguar го има вградено кај моделот I-Pace. На оваа позиција овој мотор заврши

Електричниот Jaguar I-Pace со три победи за светски „мотор“ на годината

Електричниот Jaguar I-Pace со три победи за светски „мотор“ на годината

Изборот на најдобрите мотори во светот стана избор на најдобрите мотори и погонски единици во светот. Промената во името е поради возилата со електричен погон. Jaguar I-Pace се покажува дури и супериорен во изборот на 70-те новинари од триесетина држави. Jaguar I-Pace е марката и моделот што најчесто се спомнуваше на синоќешното доделување на наградите