притисни ентер »

Процентот се крева, 55 проценти, реки народ пред избирачките места во Прилеп
Процентот се крева, 55 проценти, реки народ пред избирачките места во Прилеп

Процентот се крева, 55 проценти, реки народ пред избирачките места во Прилеп

До 17 часот во Прилеп гласале околу 55% од граѓаните со право на глас. Право на глас во општина Прилеп имаат 63.436 гласачи. За гласовите од прилепчани се борат докторот специјалист Борче Јовчески од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, поранешниот министер за транспорт и врски и директор на Царина Горан Сугарески од СДСМ, стопанственикот Славе Петрески од ЛДП