притисни ентер »

НАУЧНИЦИТЕ ПРИЗНАВААТ / Веќе извесно време, од вселената доаѓаат сосема непознати сигнали: ‘Она на што сме сведоци не е нешто што го знаеме!’
НАУЧНИЦИТЕ ПРИЗНАВААТ / Веќе извесно време, од вселената доаѓаат сосема непознати сигнали: ‘Она на што сме сведоци не е нешто што го знаеме!’

НАУЧНИЦИТЕ ПРИЗНАВААТ / Веќе извесно време, од вселената доаѓаат сосема непознати сигнали: ‘Она на што сме сведоци не е нешто што го знаеме!’

Сигналот може да потекнува од сосема нов вид небесен објект, се вели во извештајот на тим од Универзитетот во Сиднеј. Истакнати астрономи откриле дека веќе извесно време примаат необични радио сигнали кои доаѓаат од центарот на Млечниот Пат. Овој феномен целосно ги збуни истражувачите бидејќи не се совпаѓа со ниту еден познат до сега астрофизички радиоизвор,