притисни ентер »

Рекордно поскапување во Германија, растат цените и на автомобилите и велосипедите
Рекордно поскапување во Германија, растат цените и на автомобилите и велосипедите

Рекордно поскапување во Германија, растат цените и на автомобилите и велосипедите

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е првпат инфлацијата, гледана на овој начин, да надмине четири проценти од 1993 година, соопшти Федералното биро за статистика, пишува Дојче веле. Ветрот зад силната инфлација дава скокот на цените на енергијата, но тоа не е единственото нешто

Што поскапе најмногу во светот – кафето 54 отсто, гасот 110, маслото 38, горивото 70 проценти…

Што поскапе најмногу во светот – кафето 54 отсто, гасот 110, маслото 38, горивото 70 проценти…

Во последната година, според податоците на неколку сајтови кои го следат движењето на цените на светските берзи, природниот гас поскапе за 110,9 проценти, нафтата за речиси 70 проценти, алуминиумот за 53,09, калајот за 79,84, памукот за 40 проценти, кафето за 54 проценти, маслото за 37,9 проценти, шеќерот 32 проценти … Остриот скок на побарувачката,

Рекордно поскапување во Германија, растат цените и на автомобилите и велосипедите

Рекордно поскапување во Германија, растат цените и на автомобилите и велосипедите

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е првпат инфлацијата, гледана на овој начин, да надмине четири проценти од 1993 година, соопшти Федералното биро за статистика, пишува Дојче веле. Ветрот зад силната инфлација дава скокот на цените на енергијата, но тоа не е единственото нешто

Најголем пораст на цените во Германија во последните 30 години

Најголем пораст на цените во Германија во последните 30 години

Цените во Германија растат како што никогаш не пораснале во последните три децении. Греењето, бензинот и храната се значително поскапи, а сето тоа е поврзано со зголемените цени на енергијата и повисоката побарувачка, што се случува паралелно со олеснувањето на пандемијата. Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 проценти во споредба

Најголем пораст на цените во Германија во последните 30 години

Најголем пораст на цените во Германија во последните 30 години

Цените во Германија растат како што никогаш не пораснале во последните три децении. Греењето, бензинот и храната се значително поскапи, а сето тоа е поврзано со зголемените цени на енергијата и повисоката побарувачка, што се случува паралелно со олеснувањето на пандемијата. Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 проценти во споредба

СЀ ЌЕ ПОСКАПЕ, во Германија веќе почна

СЀ ЌЕ ПОСКАПЕ, во Германија веќе почна

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е првпат инфлацијата, така забележана, да надминува четири проценти од 1993 година, соопшти Федералното биро за статистика. „Ветар во грб“ на силната инфлација и дава скокот на цените на енергијата, но тоа не е единственото нешто. Експертите

Ce ќe пocкaпe… вo Германија вeќe пoчнa

Ce ќe пocкaпe… вo Германија вeќe пoчнa

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е првпат инфлацијата, така забележана, да надминува четири проценти од 1993 година, соопшти Федералното биро за статистика. „Ветар во грб“ на силната инфлација и дава скокот на цените на енергијата, но тоа не е единственото нешто. Експертите

Кафето 54 отсто, гасот 110, маслото 38, горивото 70 проценти… Што поскапе најмногу во светот

Кафето 54 отсто, гасот 110, маслото 38, горивото 70 проценти… Што поскапе најмногу во светот

Во последната година, според податоците на неколку сајтови кои го следат движењето на цените на светските берзи, природниот гас поскапе за 110,9 проценти, нафтата за речиси 70 проценти, алуминиумот за 53,09, калајот за 79,84, памукот за 40 проценти, кафето за 54 проценти, маслото за 37,9 проценти, шеќерот 32 проценти … Остриот скок на побарувачката,

Цените на храната, енергијата и на металите незапирливо растат

Цените на храната, енергијата и на металите незапирливо растат

Цените на горивата никогаш не биле повисоки, Либан пред неколку дена остана целосно без електрична енергија, засега се шпекулира за зголемување на цените во САД, се намалува снабдувањето со електрична енергија во фабриките во Кина, Албанија објави вонредна состојба… сето ова натера многумина да се запрашаат дали новите цени се вовед во нова економска

Цените на храната, енергијата и на металите незапирливо растат

Цените на храната, енергијата и на металите незапирливо растат

Цените на храната, енергијата и на металите незапирливо растат Цените на горивата никогаш не биле повисоки, Либан пред неколку дена остана целосно без електрична енергија, засега се шпекулира за зголемување на цените во САД, се намалува снабдувањето со електрична енергија во фабриките во Кина, Албанија објави вонредна состојба… сето ова натера многумина