притисни ентер »

Продажбата на кинески автомобили во Европа бележи драстичен раст, нудат повеќе од конкуренцијата
Продажбата на кинески автомобили во Европа бележи драстичен раст, нудат повеќе од конкуренцијата

Продажбата на кинески автомобили во Европа бележи драстичен раст, нудат повеќе од конкуренцијата

Кинa прави одлични автомобили. Тоа веќе се докажува на пазарот оти се трошат и на пребирливиот европски пазар. Кинеските новитети изгледаат одлично, а технолошки воопшто не заостануваат зад европската конкуренција. Многу често кинеските автомобили нудат повеќе од нивните реномирани западни ривали. Воедно, барем 20 отсто имаат пониската цена од конкуренцијата

Продажбата на кинески автомобили во Европа бележи драстичен раст

Продажбата на кинески автомобили во Европа бележи драстичен раст

Кинеските новитети изгледаат одлично, а технолошки воопшто не заостануваат зад европската конкуренција. Напротив, тие често нудат повеќе од нивните реномирани ривали. А ако на тоа се додаде барем 20 отсто пониската цена, јасно е дека на традиционалните производители не им оди најдобро. Ако ги погледнеме официјалните резултати, бројките јасно укажуваат

Почна: Кинеските автомобили бележат драстичен раст на продажбата во Европа

Почна: Кинеските автомобили бележат драстичен раст на продажбата во Европа

„MG“ и „BYD“ предводат во офанзивата на кинеските произведувачи кои тешко дека ќе ги сопрат и најавените нови даноци. Кинеските новитети изгледаат одлично, а технолошки воопшто не заостануваат за европската конкуренција. Напротив, често нудат и повеќе од реномираните ривали. А ако на тоа ги додадете барем 20-те проценти пониска цена, јасно е дека на

Кина ќе мора да купува западни брендови за да ја освои Европа

Кина ќе мора да купува западни брендови за да ја освои Европа

Студијата на JATO вели дека Кина може да биде принудена да купи повеќе западни производители на автомобили за да стекне признание и доверба на Западот Автомобилската индустрија во Кина е во подем, а локалните брендови бележат одлични резултати на домашниот пазар, додека исто така напорно работат на планот да ги украдат клиентите од западните брендови

Кинеските производители земаат сè поголем замав во Европа

Кинеските производители земаат сè поголем замав во Европа

Кинеските производители во моментов уживаат во огромен раст на европските пазари – и со оглед на налудничавите ценовни политики на многу од европските производители, тоа воопшто не нè изненадува. Изминтиве денови на широко се дискутира реакцијата на официјална Европа во однос на таканаречената „инвазија“ на кинески автомобили – и вистината е дека европските