притисни ентер »

Десет години собирала монети да си купи кола
Десет години собирала монети да си купи кола

Десет години собирала монети да си купи кола

Бизнисменка од кинескиот град Шанџоу платил за својот нов Volkswagen Passat цена од 190.000 јуани (24.650 евра). Но плаќањето било со 13.000 мали монети, објави “Дејли мејл”. Ситните пари биле „истоварени“ од автомобил со 66 кеси. Жената објаснила дека е многу полесно за неа да им ги донесе парите на продавачите отколку да ги стават во банка. Таа ги

Купила автомобил од 24.500 евра во железни монети: Работниците три дена ги броеле парите/видео

Купила автомобил од 24.500 евра во железни монети: Работниците три дена ги броеле парите/видео

Работниците во еден салон за автомобили во Кина останале без текст кога дошла некоја муштерика и одлучила да купи „Фолксваген“ носејќи железни монети кои биле поделени во 66 кеси. Изборот на оваа Кинеска бил „Фолксфаген пасат“, а чинел околу 24.500 евра. На работниците кои работеле во продажниот салон им биле потребни три дена за да ги избројат сите

Како изгледа купување возило со монети спакувани во 66 кеси

Како изгледа купување возило со монети спакувани во 66 кеси

Пари се пари, без разлика дали се книжни или метални. И со едните и другите можете да купите се. За купување повредни работи најчесто се користи картичка или кредит од банка. Но, што ако имате пари, ама монети? Па и тие вредат, нели.. Бизнисмен од кинескиот град Шанџоу платил за својот нов Volkswagen Passat цена од 190.000 јуани (24.650 евра). Но плаќањето

Кинеска купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Кинеска купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Работниците во еден салон за автомобили во Кина останале без текст кога дошла некоја муштерика и одлучила да купи „Фолксваген“ носејќи железни монети кои биле поделени во 66 кеси. „Фолксфаген пасат“ бил изборот за оваа Кинеска, чинел околу 24.500 евра, а на работниците кои работеле во продажниот салон им биле потребни три дена за да ги избројат сите

Купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

ИЗВОР Скопје24 | мај 24, 2019 Работниците во еден салон за автомобили во Кина останале без текст кога дошла некоја муштериjа и одлучила да купи „Фолксваген“ носејќи железни монети кои биле поделени во 66 кеси. „Фолксфаген пасат“ бил изборот за оваа Кинеска, чинел околу 24.500 евра, а на работниците кои работеле во продажниот салон им биле потребни

Купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Работниците во еден салон за автомобили во Кина останале без текст кога дошла некоја муштериjа и одлучила да купи „Фолксваген“ носејќи железни монети кои биле поделени во 66 кеси. „Фолксфаген пасат“ бил изборот за оваа Кинеска, чинел околу 24.500 евра, а на работниците кои работеле во продажниот салон им биле потребни три дена за да ги избројат сите

Кинезинка купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Кинезинка купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Со железни монети платила автомобил, на видеото се гледа дел од работниците кои трпеливо ги бројат парите на подот од салонот. Работниците во еден салон за автомобили во Кина останале без текст кога дошла некоја муштерика и одлучила да купи „Фолксваген“ носејќи железни монети кои биле поделени во 66 кеси. „Фолксфаген пасат“ кој бил изборот за оваа

Купила автомобил од 24.500 евра во монети: Работниците три дена ги броеле парите

Купила автомобил од 24.500 евра во монети: Работниците три дена ги броеле парите

Работници во еден салон за автомобили во Кина останале без текст кога им пристигнала муштерија, жена која одлучила да купи „Фолксваген“ и тоа носејќи монети поделени во 66 вреќи. „Фолксваген пасат“ кој бил избор на оваа Кинезинка чинел 190.000 јуани, односно околу 24.500 евра, а на работниците им биле потребни три дена да ги избројат парите. loading

Кинезинка купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Кинезинка купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Работниците во еден салон за автомобили во Кина останале без текст кога дошла муштерика и одлучила да купи „Фолксваген“ носејќи железни монети кои биле поделени во 66 кеси. „Фолксфаген пасат“ бил изборот за оваа Кинезинка, чинел околу 24.500 евра, а на работниците кои работеле во продажниот салон им биле потребни три дена за да ги избројат сите железни

Кинезинка купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Кинезинка купила автомобил од 24.500 евра со железни монети: Работниците три дена ги броеле парите

Работниците во еден салон за автомобили во Кина останале без текст кога дошла некоја муштерика и одлучила да купи „Фолксваген“ носејќи железни монети кои биле поделени во 66 кеси. „Фолксфаген пасат“ бил изборот за оваа Кинезинка, чинел околу 24.500 евра, а на работниците кои работеле во продажниот салон им биле потребни три дена за да ги избројат сите