притисни ентер »

Николоски: Автопат до Охрид мора да има во 2026 година
Николоски: Автопат до Охрид мора да има во 2026 година

Николоски: Автопат до Охрид мора да има во 2026 година

Министерот за транспорт Александар Николоски денеска најави дека ќе биде обновена работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Тој рече дека има многу проблеми, ќе мора и бензински пумпи да се поместат од трасата, но дека работите мора да бидат завршени како што е ветено – во 2026 година. „Во моментов

Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен, ветува Николоски за патот кој се гради десет години

Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен, ветува Николоски за патот кој се гради десет години

Автопатот Кичево – Охрид ќе биде целосно функционален до крајот на 2026 година, уверува министерот за транспорт и врски Александар Николоски и најавува негово откочување. Крајот на 2026 година е рокот кој го утврди техничката Влада на чело со Талат Џафери откога меѓународни експерти ја советуваа Владата дека договорот со изведувачот „Синохидро“, кои

Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен, ветува Николоски за патот кој се гради десет години

Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен, ветува Николоски за патот кој се гради десет години

Автопатот Кичево – Охрид ќе биде целосно функционален до крајот на 2026 година, уверува министерот за транспорт и врски Александар Николоски и најавува негово откочување. Крајот на 2026 година е рокот кој го утврди техничката Влада на чело со Талат Џафери откога меѓународни експерти ја советуваа Владата дека договорот со изведувачот „Синохидро“, кои

НА ТРАСАТА НА АВТОПАТОТ КИЧЕВО – ОХРИД СЕ ПРЕПРЕЧИЛЕ И БЕНЗИНСКИ ПУМПИ Николоски ќе прави што ќе прави, ама автопатот ќе биде готов во 2026 година

НА ТРАСАТА НА АВТОПАТОТ КИЧЕВО – ОХРИД СЕ ПРЕПРЕЧИЛЕ И БЕНЗИНСКИ ПУМПИ Николоски ќе прави што ќе прави, ама автопатот ќе биде готов во 2026 година

Министерот за транспорт Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и негово завршување до крајот на 2026 година. – Во однос на изградбата на автопатот Охрид – Кичево има бројни проблеми. Ние ги детектираме во моментов. Дел се поврзани со експропријација, дел се поврзани со проектирање на косини, дел се поврзани

Николоски вети завршување на автопатот Кичeво- Охрид до крајот на 2026 година

Николоски вети завршување на автопатот Кичeво- Охрид до крајот на 2026 година

Ветувањето кое што го дадовме дека до крајот на 2026 година дека ќе има функционален автопат Кичево-Охрид, ќе го реализираме. Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво-Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година, истакна министерот за транспорт Александар Николоски на новинарско прашање на трибината поврзана за развој на градежништвото. Тој истакна

Не се само косините: На трасата на автопатот Кичево-Охрид имало бензински станици кои не биле дислоцирани

Не се само косините: На трасата на автопатот Кичево-Охрид имало бензински станици кои не биле дислоцирани

Министерството за транспорт и врски детектира многу проблеми на автопатот во изградба Кичево-Охрид, но министерот Александар Николовски вети дека ќе се вложат сите сили тој да биде завршен во 2026 година како што е напишано во програмата на неговата партија ВМРО-ДПМНЕ. – Дел од проблемите се однесуваат на експропријацијата, дел се за утврдените косини,

Не се само косините: На трасата на автопатот Кичево-Охрид имало бензински станици кои не биле дислоцирани

Не се само косините: На трасата на автопатот Кичево-Охрид имало бензински станици кои не биле дислоцирани

Министерството за транспорт и врски детектира многу проблеми на автопатот во изградба Кичево-Охрид, но министерот Александар Николовски вети дека ќе се вложат сите сили тој да биде завршен во 2026 година како што е напишано во програмата на неговата партија ВМРО-ДПМНЕ. – Дел од проблемите се однесуваат на експропријацијата, дел се за утврдените косини,

Николоски: Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен

Николоски: Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен

Автопатот Кичево – Охрид ќе биде целосно функционален до крајот на 2026 година, уверува министерот за транспорт и врски Александар Николоски и најавува негово откочување. Крајот на 2026 година е рокот кој го утврди техничката Влада на чело со Талат Џафери откога меѓународни експерти ја советуваа Владата дека договорот со изведувачот „Синохидро“, кои

Николоски: Без оглед на предизвиците, автопатот Кичево-Охрид ќе биде завршен до крајот на 2026 година

Николоски: Без оглед на предизвиците, автопатот Кичево-Охрид ќе биде завршен до крајот на 2026 година

Ветувањето кое што го дадовме дека до крајот на 2026 година дека ќе има функционален автопат Кичево-Охрид, ќе го реализираме. Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво-Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година, истакна министерот за транспорт Александар Николоски на новинарско прашање на трибината поврзана за развој на градежништвото. Тој истакна