притисни ентер »

И Maybach наскоро ќе се префрли на електричeн погон
И Maybach наскоро ќе се префрли на електричeн погон

И Maybach наскоро ќе се префрли на електричeн погон

Шефот на овој бренд, Ола Каленијус, неодамна потврди дека сите модели под покровителство на „трикраката ѕвезда“ ќе имаат електрично издание до 2025 година. Ова исто така значи дека и под-брендовите како AMG и Maybach ќе мора да го следат овој пат. За Maybach ова не треба да биде голем предизвик. Клиентите (претежно од Кина) и онака постојано бараат

Mercedes по 2025 ќе лансира само електрични модели, а во 2030 ќе ја сопре продажбата на бензинци и дизели

Mercedes по 2025 ќе лансира само електрични модели, а во 2030 ќе ја сопре продажбата на бензинци и дизели

Во следните 8 години над 40 милијарди евра ќе бидат инвестирани во развој на електрични автомобили. Mercedes-Benz го објави својот план за електрификација кој предвидува комплетната транзиција кон производство на исклучиво електрични возила да заврши до 2030 година. Германскиот производител е последниот во низата кои објавија конкретен рок до кога

Најавен и EQS луксузен SUV на Mercedes-Maybach

Најавен и EQS луксузен SUV на Mercedes-Maybach

Mercedes-Benz ги забрзува своите планови за електрификација и сега сака 50% од моделот да биде хибриден или целосно електричен до 2025 година, наместо претходната цел од 25%… За време на денешното претставување на стратегијата, неколку извршни директори на германската компанија ги презентираа овие планови, вклучително и потврда на претходно ненајавени

Mercedes ќе има електрична алтернатива за секој свој модел до 2025 година

Mercedes ќе има електрична алтернатива за секој свој модел до 2025 година

Mercedes потврди дека ќе претстави и три нови платформи за електрични возила во 2025 година, како дел од преминот на компанијата кон производител на електрични возила. Mercedes исто така најави… Текстот Mercedes ќе има електрична алтернатива за секој свој модел до 2025 година е превземен од USB.mk . The post Mercedes ќе има електрична алтернатива за

Mercedes ќе има електрична алтернатива за секој свој модел до 2025 година

Mercedes ќе има електрична алтернатива за секој свој модел до 2025 година

Mercedes потврди дека ќе претстави и три нови платформи за електрични возила во 2025 година, како дел од преминот на компанијата кон производител на електрични возила. Mercedes исто така најави дека до 2025 година, клиентите ќе имаат електрична алтернатива за секој модел што го произведува овој бренд. Овој процес веќе започна, со моделите EQS и S-класата,

Mercedes потврди дека ќе претстави и три нови платформи за електрични возила во 2025 година, како дел од преминот на компанијата кон производител на електрични возила

Mercedes потврди дека ќе претстави и три нови платформи за електрични возила во 2025 година, како дел од преминот на компанијата кон производител на електрични возила

Mercedes потврди дека ќе претстави и три нови платформи за електрични возила во 2025 година, како дел од преминот на компанијата кон производител на електрични возила. Mercedes исто така најави дека до 2025 година, клиентите ќе имаат електрична алтернатива за секој модел што го произведува овој бренд. Овој процес веќе започна, со моделите EQS и S-класата,