притисни ентер »

Американска компанија стави снајперска пушка на робот, експертите ужаснати
Американска компанија стави снајперска пушка на робот, експертите ужаснати

Американска компанија стави снајперска пушка на робот, експертите ужаснати

Компанијата Ghost Robotics, специјализирана за воени роботи, произведе робот на кој постави снајперска пушка. „Ние ги одржуваме САД и нашите сојузнички специјални сили опремени со најновите иновации“, објави Ghost Robotics во твит со фотографија од робот со четири нозе, опремен со снајперска пушка. Самата пушка SPUR е произведена од Sword InternationaI,

Американска компанија стави снајперска пушка на робот, експертите ужаснати

Американска компанија стави снајперска пушка на робот, експертите ужаснати

Компанијата Ghost Robotics, специјализирана за воени роботи, произведе робот на кој постави снајперска пушка. „Ние ги одржуваме САД и нашите сојузнички специјални сили опремени со најновите иновации“, објави Ghost Robotics во твит со фотографија од робот со четири нозе, опремен со снајперска пушка. Самата пушка SPUR е произведена од Sword InternationaI,

Американска компанија стави снајперска пушка на робот, експертите ужаснати

Американска компанија стави снајперска пушка на робот, експертите ужаснати

Компанијата Ghost Robotics, специјализирана за воени роботи, произведе робот на кој постави снајперска пушка. „Ние ги одржуваме САД и нашите сојузнички специјални сили опремени со најновите иновации“, објави Ghost Robotics… Текстот Американска компанија стави снајперска пушка на робот, експертите ужаснати е превземен од USB.mk . The post Американска

Американците вооружаа робот: Terminator беше предупредување, а не упатство

Американците вооружаа робот: Terminator беше предупредување, а не упатство

Компанијата Ghost Robotics, специјализирана за воени роботи, произведе робот на кој постави снајперска пушка. „Ние ги одржуваме САД и нашите сојузнички специјални сили опремени со најновите иновации“, објави Ghost Robotics во твит со фотографија од робот со четири нозе, опремен со снајперска пушка. Самата пушка SPUR е произведена од Sword InternationaI,

Новото куче-робот е пострашно од Spot

Новото куче-робот е пострашно од Spot

Како самите роботи кучиња да не беа доволно страшни, SWORD Defense Systems – Special Purpose Unmanned Rifle (SPUR) е додаток кој ги прави уште пострашни. Поточно станува збор за додаток за Vision-60 роботот на Ghost Robotic кој од роботот креира платформа за огнено оружје. Со додатокот Vision-60 практично станува пушка управувана од далечина. Добра

Му дадоа снајпер в раце на робот – стручњаците ужаснати

Му дадоа снајпер в раце на робот – стручњаците ужаснати

„Ги опремивме САД и наштие сојузнички специјални сили со најновите иновации“, објави „Гоуст роботикс“ во твитот со фотографија од четвороножен робот опремен со снајперска пушка. Пушката под назив SPUR ја произведе компанијата „Сворд интернационал“, која се занимава со производство на оружје, а ја опишува како „автопатски управувана пушка за специјални

Нова иновација – Куче робот вооружано со снајперска пушка

Нова иновација – Куче робот вооружано со снајперска пушка

Куче -робот вооружено со снајперска пушка беше претставено на саемот за оружје „Арми експо“ во Вашингтон. Кучето-робот има пушка од 6,5 милиметри наместо лице и го доби името Спур (скратено од специјална намена беспилотна пушка), објави „Drive“. Latest lethality 6.5 #creedmoor sniper payload from @SWORDINT . Check out the latest partner payloads @AUSAorg