притисни ентер »

Повеќе од пет симптоми во првата недела на инфекција со SARS-CoV-2 носат зголемен ризик од долг Ковид

Повеќе од пет симптоми во првата недела на инфекција со SARS-CoV-2 носат зголемен ризик од долг Ковид

Најчестите симптоми вклучуваат замор, отежнато дишење, болки во мускулите, главоболки, нарушувања на сетилата за вкус и мирис/ФОТО: Unsplash Н овиот извештај покажува дека луѓето кои имаат повеќе од пет симптоми во текот на првата недела од инфекцијата со вирусот SARS-CoV-2, имаат зголемен ризик од развој на долг Ковид. Возраста, полот, коморбидитетите