притисни ентер »

Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти
Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти

Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти

Неколку илјади луѓе продефилираа низ центарот на Приштина, за време на третата Парада на гордоста одржана во овој град, пренесуваат приштинските медиуми. Парадата на гордоста под слоганот „За кого ти бие срцето“, е одржана во главниот град на Косово без инциденти, од која активисти од ЛГБТ заедницата повикаа на еднакви права. Еден од организаторите

Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти

Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти

Неколку илјади луѓе продефилираа низ центарот на Приштина, за време на третата Парада на гордоста одржана во овој град, пренесуваат приштинските медиуми. Парадата на гордоста под слоганот „За кого ти бие срцето“, е одржана во главниот град на Косово без инциденти, од која активисти од ЛГБТ заедницата повикаа на еднакви права. Еден од организаторите

Одржана Парадата на гордоста во Приштина

Одржана Парадата на гордоста во Приштина

Под мотото „За кого ти бие срцето“, денеска во главниот град на Косово е одржана третата Парада на гордоста, на која учествуваа неколку стотици припадници на ЛГБТИ заедницата, нејзини поддржувачи и активисти на граѓанското општество. Ленд Мустафа, еден од организаторите на парадата, изјави дека преку оваа манифестација уште еднаш се бараат основните

Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти

Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти

Неколку илјади луѓе продефилираа низ центарот на Приштина, за време на третата Парада на гордоста одржана во овој град, пренесуваат приштинските медиуми. Парадата на гордоста под слоганот „За кого ти бие срцето“, е одржана во главниот град на Косово без инциденти, од која активисти од ЛГБТ заедницата повикаа на еднакви права. Еден од организаторите

Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти

Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти

Неколку илјади луѓе продефилираа низ центарот на Приштина, за време на третата Парада на гордоста одржана во овој град, пренесуваат приштинските медиуми. Парадата на гордоста под слоганот „За кого ти бие срцето“, е одржана во главниот град на Косово без инциденти, од која активисти од ЛГБТ заедницата повикаа на еднакви права. Еден од организаторите

„За кого ти бие срцето“, одржана Парадата на гордоста во Приштина

„За кого ти бие срцето“, одржана Парадата на гордоста во Приштина

Под мотото „За кого ти бие срцето“, денеска во главниот град на Косово е одржана третата Парада на гордоста, на која учествуваа неколку стотици припадници на ЛГБТИ заедницата, нејзини поддржувачи и активисти на граѓанското општество, јави дописникот на МИА од Приштина. Ленд Мустафа, еден од организаторите на парадата, изјави дека преку оваа манифестација

Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти

Парада на гордоста во Приштина одржана без инциденти

Неколку илјади луѓе продефилираа низ центарот на Приштина, за време на третата Парада на гордоста одржана во овој град, пренесуваат приштинските медиуми. Парадата на гордоста под слоганот „За кого ти бие срцето“, е одржана во главниот град на Косово без инциденти, од која активисти од ЛГБТ заедницата повикаа на еднакви права. Еден од организаторите

Одржана Парадата на гордоста во Приштина

Одржана Парадата на гордоста во Приштина

Под мотото „За кого ти бие срцето“, денеска во главниот град на Косово е одржана третата Парада на гордоста, на која учествуваа неколку стотици припадници на ЛГБТИ заедницата , нејзини поддржувач и и активисти на граѓанското општество , јави дописникот на МИА од Приштина. Ленд Мустафа, еден од организаторите на парадата, изјави дека преку оваа манифестација

Парада на гордоста во Приштина

Парада на гордоста во Приштина

Ленд Мустафа, еден од организаторите на парадата, изјави дека преку оваа манифестација уште еднаш се бараат основните права на заедницата, кои се гарантирани и со Уставот, но не се соодветно дефинирани со законите. Под мотото „За кого ти бие срцето“, денеска во главниот град на Косово е одржана третата Парада на гордоста, на која учествуваа неколку

„За кого ти бие срцето“: Одржана Парадата на гордоста во Приштина

„За кого ти бие срцето“: Одржана Парадата на гордоста во Приштина

Под мотото „За кого ти бие срцето“, денеска во главниот град на Косово се одржана третата Парада на гордоста на која учествуваа неколку стотици припадници на ЛГБТ заедницата , нејзини поддржувачи и активисти на граѓанското општество . Ленд Мустафа, еден од организаторите на парадата, изјави дека преку оваа манифестација уште еднаш се бараат основните