притисни ентер »

Скршивте јајце и видовте малку крв? Што значат и дали смеете да ги јадете јајцата со црвени дамки
Скршивте јајце и видовте малку крв? Што значат и дали смеете да ги јадете јајцата со црвени дамки

Скршивте јајце и видовте малку крв? Што значат и дали смеете да ги јадете јајцата со црвени дамки

Јајцата се основа на секоја кујна: идеални за појадок, неопходни во печењето и составен дел од традиционалните рецепти. Повеќето од нас многу ги сакаат јајцата, но понекогаш можат да нè збунат. Сигурно и вие некогаш сте биле изненадени, откако ќе ја скршите лушпата од јајцето и ќе го ставите во тава, да видите црвена дамка на жолчката. Судејќи според