притисни ентер »

Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси
Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина денеска го испрати својот најголем сателит во вселената за посматрање на земјата. Јавниот сервис „CGTN“ објави дека Кина лансирала сателит што ќе се користи за следење на геолошката средина, лизгање на земјиштето и земјотреси. Прво била лансирана ракетата „Long March-4C“ за да се постави нов сателит во вселената. Ракетата е лансирана во 7.44 часот

Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина денеска го испрати својот најголем сателит во вселената за посматрање на земјата. Јавниот сервис „CGTN“ објави дека Кина лансирала сателит што ќе се користи за следење на геолошката средина, лизгање на земјиштето и земјотреси. Прво била лансирана ракетата „Long March-4C“ за да се постави нов сателит во вселената. Ракетата е лансирана во 7.44 часот

Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина денеска го испрати својот најголем сателит во вселената за посматрање на земјата. Јавниот сервис „CGTN“ објави дека Кина лансирала сателит што ќе се користи за следење на геолошката средина,… Текстот Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси е превземен од USB.mk . The post Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина го испрати својот најголем сателит во вселената за набљудување на Земјата. Ракетата „Long March-4C“ беше лансирана во среда во 7:44 часот по локално време во центарот за лансирање на сателити Џијухен во северозападна Кина. Сателитот „L-SAR 01A“ набрзо потоа бил лансиран во претходно определена орбита. Сателитот ќе се користи за следење на геолошката

Кина лансира сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина лансира сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Јавниот сервис „CGTN“ објави дека Кина лансирала сателит што ќе се користи за следење на геолошката средина, лизгање на земјиштето и земјотреси. Прво била лансирана ракетата „Long March-4C“ за да се постави нов сателит во вселената. Ракетата е лансирана во 7.44 часот по локално време од центарот за лансирање на сателити Џиукван, во северозападна Кина